Tűzoltók és kéményseprők a budapesti SzakMázz! kiállításon

2024. október 09. 12:17

A kedden kezdődött kétnapos rendezvény mottója: Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki! A diákok interaktív bemutatókon szerezhetnek tapasztalatot és élményeket a bemutatott szakmákkal kapcsolatban, ezzel is megkönnyítve maguknak a megfelelő pálya kiválasztását.

A katasztrófavédelem a tűzoltó- és kéményseprőképzést népszerűsítette, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pedig a tűzvédelem aktuális kérdéseiről, a szakma alapvetéseiről tájékoztatta a kiállítás résztvevőit, egyúttal játékos, interaktív feladatokba is bevonta az érdeklődőket.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban az őszi tanévben száznyolcvanhatan kezdték meg a tűzoltóképzést, míg tizenketten a kéményseprőképzést választották – derült ki a témában rendezett pódiumbeszélgetésen. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviselői az alapképzés mellett tájékoztatták a megjelenteket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének képzéseiről, a szervezeten belüli előmeneteli lehetőségekről, a speciális szakterületekről, valamint a HUNOR Mentőszervezetről és a fővárosi búvár- és kutyás szolgálatról is. 

A kiállítók között a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mellett különböző cégek, szakképzési centrumok, tanácsadó szervezetek, országos intézmények is jelen voltak.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ munkatársai bemutatták a készenléti tűzoltójárművet, illetve a beavatkozásnál használt szak- és védőfelszereléseket. A Gazdasági Ellátó Központ kéményseprői pedig a fűtési szezon veszélyeire hívták fel a figyelmet, valamint beszéltek a kéményseprőképzésről az érdeklődőknek.

Fotó: Molnár Máté_KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap