Toboroztak a kéményseprők Vas vármegyében

2024. május 29. 13:29

Május 25-én Sárváron, a Nádasdy-vár parkjában kilencedik alkalommal ünnepelték meg összetartozásukat az önkormányzati és önkéntes tűzoltók a IX. Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozón.

Az eseményen részt vettek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának kéményseprői toborzási céllal, valamint a szakma népszerűsítése érdekében installációjuknál a Területi Tűzmegelőzési Bizottsággal karöltve tűzmegelőzési tanácsokat adtak a várparkba kilátogatóknak. Ezen felül tájékoztatást adtak, a kéményseprők munkájának fontosságáról, a szakemberek legfontosabb céljairól, valamint a kéménytüzek és a szén-monoxid-mérgezéses balesetek sikeres megelőzéséről. A szakmai beszélgetések mellett pedig az érdeklődőknek még arra is lehetősége nyílt, hogy megtekintsék a kéményseprők munkaeszközeit.

A Tűzoltó Találkozót követően május 28-án a BM OKF GEK állásbörzét tartott Szombathelyen kéményseprőipari szakmunkások toborzása céljából. A kéményseprőipari tevékenységet a vármegyében július elsejétől fogja ellátni a BM OKF GEK. Az állásbörzén részt vett a BM OKF GEK Kéményseprőipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet igazgatóhelyettese, a Humánszolgálat vezetője, illetve a Vas Vármegyei Ellátási Csoport megbízott csoportvezetője is. A nagy létszámban megjelenő érdeklődők tájékoztatást kaptak a munkakörökhöz tartozó feltételrendszerekről, a felvételi eljárás lépéseiről, a benyújtandó dokumentációról, a munkakörhöz tartozó ellátandó feladatokról, valamint a képzéssel kapcsolatos tudnivalókról.

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap