Megtartotta évértékelőjét a BM OKF GEK

2024. március 18. 15:58

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ március 18-án megtartotta évértékelő, feladat-meghatározó állománygyűlését.

Az évértékelő állománygyűlés Pásztor József tűzoltó ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatójának előadásával vette kezdetét. Az igazgató az értékelés során összefoglalta az elmúlt év legfontosabb eseményeit, valamint kiemelte a szervezet legjelentősebb eredményeit. Előadásában hangsúlyozta, hogy a BM OKF GEK a 2023. évben feladatait a munkájára vonatkozó jogszabályok és belső szabályozók folyamatos betartása mellett, az BM OKF utasításainak, feladatszabásainak megfelelően végezte. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a 2023-as évben a kéményseprőipari közszolgáltatást sikerült folyamatosan biztosítani, továbbá a Fejér vármegyei közszolgáltatás átvétele is sikeresen végrehajtásra került. Emellett kiemelt feladat volt az országos szúnyoggyérítési program, amely az elvárásoknak megfelelően került végrehajtásra. Pásztor József azt is kiemelte, hogy a BM OKF GEK kiképző- és raktárbázisán átadásra került az európai uniós támogatásból épített új logisztikai raktárcsarnok, amely lehetővé tette az eszközök és készletek raktári elhelyezésének újragondolását. Az igazgató az évértékelőjében hangsúlyozta, hogy a BM OKF GEK 2023. évben is aktív szerepet vállalt nemzetközi segítségnyújtási feladatok logisztikai biztosításában. Segélyszállítmányok útbaindítását, szállítását végezte, továbbá a HUNOR Mentőszervezet törökországi bevetésében, valamint a HUSZÁR Mentőszervezet újraminősítésében logisztikai feladatokat látott el.

Az előadás végén az igazgató beszélt a 2024-es évet érintő célkitűzésekről is, amelyek közül kiemelte a racionális költségvetési gazdálkodást és energiafelhasználást. Ezen kívül az országos szúnyoggyérítési program hatékony és magas színvonalú teljesítése is kiemelt célja a szervezetnek, csakúgy, mint a lakossági kéményseprés zavartalan biztosítása, amelyet júliustól az egész országban a BM OKF GEK Kémenyseprőipari Szerve fog ellátni. Az igazgató kitért arra is, hogy Magyarország soros EU elnökségi feladataival összefüggően jelentkező logisztikai feladatok maradéktalan elvégzése, vagy a HUNOR mentőszervezet sikeres újraminősítéséhez szükséges logisztikai feladatok végrehajtása is a fő célok között szerepel. Pásztor József az előadását azzal zárta, hogy megköszönte a szervezet valamennyi munkatársának az előző évi kiemelkedő munkáját.

Az igazgató előadását követően Kecskeméti Dániel tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese is értékelte a Gazdasági Ellátó Központ 2023-as évét. A főigazgató-helyettes beszédében számos szakterületet érintett, és kiemelte, hogy a BM OKF GEK a 2023. évi feladatokat eredményesen végrehajtotta. A 2024-es célokat tekintve a dandártábornok kiemelte, hogy Vas vármegyei kéményseprőipari tevékenység zökkenőmentes átvétele kiemelt feladat, csakúgy, mint a takarékos, felelős és hatékony gazdálkodás. Hozzátette, hogy a fő célok között szerepel a szervezet szolgáltató jellegének további erősítése, a HUNOR és a HUSZÁR mentőszervezetek logisztikai képességeinek fenntartása, fejlesztése, valamint a logisztikai szervezet reagáló-képességének fokozása. A beszédét Kecskeméti Dániel főigazgató-helyettes azzal zárta, hogy megköszönte az állomány 2023-ban nyújtott lelkiismeretes munkáját. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap