Gyertyagyújtás a katasztrófavédelemnél

2023. december 01. 11:54

Bensőséges ünnep keretében gyújtotta meg a főigazgató advent első gyertyáját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában. A négy gyertya a hit, a remény, az öröm és a szeretet jelképe, ezek jegyében hangzott el a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepi műsora is az állomány előtt.

Mindenkinek van lehetősége hatni közvetlen környezetére, rajtunk múlik, hogy empátiával, jó szándékkal közelítünk-e a dolgokhoz. Az adventi időszakban különösen érzékenyek vagyunk a jóra, az ünnepvárás időszaka alkalmat teremt arra, hogy egymás iránt is toleránsabbak legyünk, és támogassuk azokat, akik erre rászorulnak – hangzott el a rendezvényen. 

Az adventi várakozás első lángja a hagyomány szerint a hitet jelképezi, a Makovecz teremben elkészített installáció hatalmas gyertyáját dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgató gyújtotta meg pénteken. 

A Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepi műsorában Manfred Schneider: Christmas Rockfestivalja, Irving Berlin: White Christmas című műve, Michael Buble: Christmas Songja, Mariah Carey: All I Want for Christmas örökzöldje, majd ráadásként Leonard Cohen: Hallelujah című szerzeménye szerepelt. A zenekart Dóra László tű. alezredes dirigálta. 

Ahogyan a tegnapi adventi tűzoltó-bemutatón, így ezen a rendezvényen is elhangzott a katasztrófavédelem erre az időszakra vonatkozó jelmondata: „Csak a szeretet tüze égjen magas hőfokon!” 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap