A Senior+Expón is ott van a katasztrófavédelem

2023. október 27. 12:25

Ma nyitotta meg kapuit a kétnapos, október 27-étől október 28-ig tartó Senior+Expo a BOK csarnokban. Az idei kiállítást kifejezetten az ötven feletti korosztálynak szervezték, azon a kiállítók olyan termékeket és szolgáltatásokat, megelőzési tippeket mutatnak be, amelyek a biztonság erősítéséhez, valamint az életminőség javításához járulnak hozzá.

Az év első kilenc hónapjában keletkezett lakástüzekben ötvenegy, szén-monoxid-mérgezésben pedig öt ember vesztette életét, a leggyakrabban egyedül élő idősek váltak áldozattá. Éppen ezért a katasztrófavédelem elsősorban a lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzésével kapcsolatos veszélyekre hívja fel a figyelmet a kétnapos rendezvényen, ahol a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága és a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprői mindvégig hasznos tanácsokkal segítik az érdeklődőket. Emellett a látogatók tesztelhetik tudásukat, a feladatokat helyesen megfejtők között naponta füst- és szén-monoxid-érzékelőket sorsolnak ki. 

A katasztrófavédelem kéményseprői is azért dolgoznak egész évben, hogy biztonságot nyújtsanak a családoknak. Évente mindössze harminc percet kérnek arra, hogy ingyenesen ellenőrizzék a fűtés- és melegvízrendszerekhez kapcsolódó kémények és égéstermék-elvezetők állapotát és tisztaságát.

Ma már számos olyan eszköz áll rendelkezésre, amelyek az otthonok biztonságát javítják, a szenzorok és vészjelző rendszerek használatával gyorsan értesíthetők a segítséget nyújtók vészhelyzet esetén

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap