Ritka, mint a fehér holló: fél évszázad egy szakmában

2023. szeptember 12. 14:05

Rohanó és folyton változó világunkban már ritkaságnak számít, ha valaki egyhuzamban legalább 10 évet eltölt egy munkahelyen. Erre a felvetésre kiváló ellenpélda Primász József, aki 1973 szeptemberétől kezdve kereken 50 évig dolgozott kéményseprőként, ez idő alatt pedig óriási rutinra és tudásra tett szert.

Primász József 1973. szeptember 12-én kezdett el dolgozni kéményseprőként. Elmondása szerint azért választotta ezt a szakmát, mert fiatalon megtetszett neki. Szakmai pályája mind az 50 évét Veszprém megyében töltötte, ahol rengeteg mindent tapasztalt, és nagyon sok kezdő kéményseprő megfordult a keze alatt. A Katasztrófavédelem kötelékében 2016. július 1-je óta dolgozott.

A nyugállományba vonuló kéményseprő innentől kezdve a pihenésre szeretne koncentrálni. Ahogy mondta, már érzi magán, hogy elfáradt, jóval lassabban tudta elvégezni feladatait. Ugyanakkor, ha valaki segítséget kér tőle, akkor ő segíteni fog, mert pontosan tudja, hogy mi a különbség aközött, hogy valaki meleg lakásban tölti a Szentestét, vagy fázik. 

Primász József kivételes pályafutását többszőr is elismerték: 2022-ben Zirc Város Elismerő Oklevele kitüntetést vehetett át, míg 2023-ban az augusztus huszadikai ünnepség alkalmából elismerésben részesítette őt a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Primász Józsefnek jó egészséget kívánunk a megérdemelt nyugdíjas éveihez!