Csalók adják ki magukat kéményseprőknek!

2023. szeptember 07. 14:04

Ismét megjelentek olyan csalók, akik megtévesztő módon a BM Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság Gazdaság Ellátó Központ, kéményseprőipari szerv, alvállalkozóinak adják ki magukat és gazdálkodó szervezetekhez becsöngetve, bírsággal fenyegetőzve ajánlják fel kéményellenőrzési szolgáltatásaikat.

A BM Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság Gazdaság Ellátó Központ, kéményseprőipari szervének nincsenek alvállalkozói. Kéményseprőink egyenruhában és igazolvánnyal ellátva jelennek meg

A gazdálkodó szervezeteknek kötelező ellenőriztetniük a kéményeiket, de maguk választhatják meg, hogy az ellátási területhez tartozó kéményseprőipari szolgáltató közül melyiket választják.  Jelenleg minden vármegyében van kéményseprőipari szolgáltató, így ezt a munkát tőlük kell megrendelni. A https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ weboldalon van lehetőség a „Ki az Ön kéményseprője?” felületen kiválasztani az ellátási területhez tartozó kéményseprőipari szolgáltatót.

BM Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság Gazdaság Ellátó Központ, kéményseprőipari szervezete 2016. július elseje óta, az ellátási területein, kizárólagos szolgáltatója minden olyan családi háznak, amelynek a tulajdonosa természetes személy (magánszemély), tehát az ingatlanba nincs semmilyen gazdálkodó szervezet (pl.: Kft., Bt., egyéni vállalkozás)  bejelentve. Társasházaknál a kéményseprőipari tevékenység sormunka keretében történik. Családi házak esetében sormunka kötelezettség nincs, a magánszemélynek a családi házakban maguknak kell időpontot egyeztetni az ingyenes kéményellenőrzésre.

A Kéményseprőipari Szerv munkájáról, a kéményellenőrzésről részletes információk érhetők el az alábbi weboldalon:

https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/

Fotó: Szőke Péter BM OKF

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap