Több mint három évtized a BM szolgálatában

2023. május 15. 09:25

Nyugdíjba vonulása előtti utolsó napját töltötte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ állományában Szöllősi István, ezzel lezárva több mint három évtizeden át tartó, számos szép emlékkel és barátságokkal tarkított szolgálatát.

Szöllősi István 1958. május 14-én született Mezőtúron. Tanulmányait befejezve mezőgazdasági gépszerelő végzettséget szerzett. A Belügyminisztérium kötelékében 1991. július 9-től kezdett el dolgozni, először a Gazdasági Igazgatóság állományában portás munkakörben. A szervezetnél 2006. december 31-ig látta el feladatait, majd jogutódlással a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság közalkalmazotti állományában került kinevezésre. 2011. május 1-jével áthelyezték a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ közalkalmazotti, majd munkavállalói állományába, ahonnan a mai nap folyamán nyugállományba vonult.

Szöllősi István elhivatottságát jól jelzi, hogy az elmúlt másfél évtizedben a munkába járást úgy tudta megvalósítani, hogy a szolgálata előtti estéket minden egyes alkalommal a fővárosban, távol a családjától töltötte. A portai szolgálatot mindig is hivatásának tekintette, és a Mogyoródi úti objektumban dolgozó állományt személy szerint ismerte. Elmondta, hogy az itt eltöltött évek alatt rengeteg embert látott felnőni, akiket az első munkanapjuktól kezdve a családalapításon át számos fontos mérföldkőnél figyelemmel tudott kísérni. Ezen felül számtalan erős baráti kötelék is kialakult közte és az állomány tagjai között. A nyugállományba vonuló Szöllősi István azt is elmondta, hogy nagyon nehéz számára a búcsú, de ezt követően sem fog unatkozni, ugyanis a legkisebb fiával együtt a 70 hektáros földterületük művelését folytatják közösen, amelyen többek között búzát, árpát és repcét termesztenek.

Köszönjük „Pista bácsi”, hogy az elmúlt bő három évtizedben majd 4000 szolgálati napon vigyázó szemeiddel és kedves szavaiddal szebbé tetted a napjainkat!

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap