Szakmai nap Pécelen

2023. május 12. 13:43

Közös kéményseprőipari, kéménytechnikai szakmai napot tartott május 12-én a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Budapesti Kéményseprő Ipartestület az oktatási központ péceli oktatóbázisán.

A szakmai nap résztvevőit Müller Róbert tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatója köszöntötte, majd dr. Blahó Tamás tűzoltó alezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatóságiszolgálat-vezetőjének előadása nyitotta meg, aki a kéményseprőipari hatósági tapasztalatokról számolt be. Ezt követően Sápy László kályhásmester, a Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és -Gyártók Országos Ipartestületének tagja a kályhák és kémények működéséről, a szakmák közötti párhuzamokról, valamint a kályhaépítők és kéményseprők egymásra utaltságáról beszélt, konkrét példákkal téve érzékletesebbé mondanivalóját. A rendezvény harmadik előadója, Leikauf Tibor, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke a tüzelőberendezések levegőellátásának kérdéseiről tartott előadást.

A rendezvény második részében Kocsis Krisztián, a Budapesti Kéményseprő-ipartestület elnöke a kéményseprőipari műszaki irányelvekről, továbbá azok alkalmazásának jelentőségéről tartott prezentációt, amelyet Kocsis Attila, a Magyar Szabványügyi Testület műszaki bizottsága elnökének előadása követett, amelyben az érvényben lévő jogszabályokat és szabványokat ismertette. 

A szakmai nap utolsó szekciójában Lakner Kornél és Hrobár Balázs, a Kéményépítők Szakmai Szövetségének alapítói azt járták körül, hogy miként reagálhat a kéménytechnika a piacon érzékelhető hatásokra. Végezetül Haszmann Iván épületgépész mérnök a teljesítmény-nyilatkozatokról tartott ismertetést.

A rendezvényen részt vett Tóth László tű. ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ kéményseprőipari igazgatóhelyettese és Völgyesi Tünde, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kéményseprőipari szakcsoportjának vezetője is. A program az előadásokat követő műszaki konzultációval zárult.

Fotó: Molnár Máté


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap