Évet értékelt a BM OKF GEK

2023. március 14. 12:45

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ március 14-én megtartotta évértékelő állománygyűlését.

Az évértékelő állománygyűlés Pásztor József tűzoltó ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatójának prezentációjával vette kezdetét. Az igazgató az értékelés során összefoglalta az elmúlt év legfontosabb eseményeit, valamint kiemelte a szervezet legjelentősebb eredményeit. Előadásában hangsúlyozta, hogy a BM OKF GEK a 2022. évben feladatait a munkájára vonatkozó jogszabályok és belső szabályozók folyamatos betartása mellett, az BM OKF utasításainak, feladatszabásainak megfelelően végezte. Megemlítette azt is, hogy a koronavírus-járvány, az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus, valamint annak következtében kialakult inflációs helyzet számos többletfeladatot és nehézséget jelentett a szervezet számára, azonban ezeket a szervezet eredményesen megoldotta és a szakmai feladatok végrehajtása valamennyi szakterületen megvalósult. Az igazgató ezen felül azt is hangsúlyozta, hogy a 2022-es évben a kéményseprőipari közszolgáltatást a jelentős fluktuáció és a folyamatos létszám csökkenés mellett is sikerült folyamatosan biztosítani, továbbá a Fejér megyei közszolgáltatás átvétele is sikeresen végrehajtásra került. Szintén fontos feladat volt az országos szúnyoggyérítési program, amely sikeresen, az elvárásoknak megfelelően került végrehajtásra, valamint elkészültek a jelentősebb szúnyogártalommal bíró vízparti területek lárvatenyészőhelyeinek alaptérképei, amely alapján további hatékonyságjavulás várható.

Az előadás végén az igazgató beszélt a 2023-as évet érintő célkitűzésekről is, amelyek közül kiemelte a racionális költségvetési gazdálkodást és energiafelhasználást. Ezen kívül a szúnyoggyérítési program hatékony és magas színvonalú teljesítése is kiemelt célja a szervezetnek, csakúgy, mint a megelőzést célzó innovatív tájékoztatás a lakosság részére.

Az eseményt Pásztor József tűzoltó ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatója azzal zárta, hogy megköszönte az állomány 2022-ben nyújtott lelkiismeretes munkáját. 

 

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap