Az MCC Feszt színterén a kéményseprők tevékenyége

2022. augusztus 04. 11:00

Immáron második alkalommal rendezték meg Esztergom belvárosában az MCC - Mathias Corvinus Collégium fesztiválját, az MCC Fesztet. A tehetséges fiatalokat támogató kollégium rendezvényén mutatta be tevékenységét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaság Ellátó Központ égisze alatt működő kéményseprőipari szerv.

Az MCC Feszt szakmai beszélgetései és zenés, szórakoztató, interaktív programjai között találkozni lehetett a katasztrófavédelem kéményseprőivel is. A fesztivál első napjától, egészen a rendezvény záró napjáig nagy volt az érdeklődés a nagy múltra visszatekintő kéményseprőipari szakma iránt. A fesztivál résztvevői tájékoztatást kaptak, a kéményseprők munkájának fontosságáról, a szakemberek legfontosabb céljairól, a kéménytüzek és a szén-monoxid-mérgezéses balesetek sikeres megelőzéséről. Az érdeklődők betekintést kaphattak az egyes munkafolyamatokról, a kéményellenőrzés megrendelésétől, az időpontfoglaláson át, egészen a kémények ellenőrzéséig, szükség esetén tisztításáig. A szakmai beszélgetések mellett az érdeklődőknek lehetőségük nyílt megtekinteni a kéményseprő szakemberek által kiállított munkaeszközöket is. Az MCC Feszt háromnapos programsorozata során csaknem háromszázötvenen érdeklődtek a kéményseprőipari tevékenység iránt.

Bővebb tájékoztatás érhető el az alábbi honlapon a kéményseprőipari szerv munkájáról, tevékenységük fontosságáról és álláslehetőségekről: 

https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap