Borsodi győzelemmel zárult a focitorna

2022. június 15. 18:40

Kispályás focitornát tartott június 14-15-én a BKV Előre pályáján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A torna döntőjét végül Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata nyerte, 1:0 arányban megverve a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttesét.

A bajnokságot vegyes rendszerben bonyolították le, az első napon a csoportmérkőzések körmérkőzés formájában zajlottak, a szerdai helyosztóknál pedig egyenes kieséses rendszer volt. Minden meccs kétszer tizenöt percig tartott, szünet nélkül, de térfélcserével. Arról nem szólnak a krónikák, hogy azok a csapatok, amelyek bejutottak a legjobb nyolc közé, előző este milyen trükköket tanultak el az angolokat négy góllal megverő magyar válogatottól.

A szerdai eredményhirdetésen a díjakat átadó Tóth László tűzoltó ezredes, a GEK kéményseprőipari igazgatóhelyettese úgy fogalmazott, a játékosok sportszerűségének köszönhetően a bajnokság „csendben” zajlott, legalábbis, ami a sérüléseket illeti. A foci szerelmeseit az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnökségi tagja, Markos Zoltán tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese is köszöntötte. 

Az idei viadalt Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyerte, Bács-Kiskun megye focistái lettek a másodikak. A harmadik helyet Hajdú-Bihar megye együttese szerezte meg, a dobogóról éppen csak lecsúszó Pest megyei játékosok előtt. 

A torna gólkirálya hét góllal a Békés megyei csapatot erősítő Horváth Bence lett, a legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjat a Pest megyeieknél focizó Veres Zsolt érdemelte ki. A legjobb kapusnak a tornagyőztes csapat hálóőre, Braun Zsolt bizonyult, a legsportszerűbb csapat címet pedig a Csongrád-Csanád megyei együttes kapta. A döntő legeredményesebb játékosának odaítélt különdíj a borsodiak győztes gólját rúgó Szívós Márkhoz került. 

 

Fotó: FKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap