A katasztrófavédelem is részt vett a Ludovika Fesztiválon

2022. május 07. 22:03

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén május 5-7. között tartotta meg a Ludovika Fesztivált, amelynek szombati családi napjára a tűzoltók és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság is érdekes programokkal, és látványos bemutatókkal készültek.

Az úgynevezett száznapos ünnepség a tisztképzés lezárásának fontos mérföldköve, hiszen éppen száz nappal előzi meg az augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatást. A családi napon az érdeklődők betekintést nyerhettek a Magyar Honvédség múltjának és jelenének életébe, megnézhették a különböző rendvédelmi szervek – köztük a katasztrófavédelem – statikus és dinamikus bemutatóit, köztük azt is, hogyan hajtanak végre a tűzoltók egy műszaki mentést, vagy milyen eszközzel mentik a magasban rekedt embereket.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a tűzmegelőzési sátor mellett oltófallal, tálcatűzoltási lehetőséggel várta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A résztvevőknek lehetőségük volt apró ajándéktárgyakért tesztelni tűzvédelmi ismereteiket, vízsugárral célba lőni, kocka-kirakóval játszani, papír tűzoltóautót készíteni, átsétálni a párakapu alatt, valamint az OTB kabalafigurájával, Szikra Marcival közös képet készíteni.

Az emberek mellett a Magyar Honvédség tűzszerészeinek egyik robotja is sugárcsövet ragadott, tovább színesítve az érdekes bemutatókat.

 

Fotó: Baczakó Tamás tű. őrnagy, BM OKF Tűzvédelmi Főosztály


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap