Halálos lakástűz Madarason, csak ma a második tragikus eset

2021. november 21. 15:45

Vasárnap délután negyed kettő körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház a Bács-Kiskun megyei Madarason. A százhúsz négyzetméteres családi ház tíz négyzetméteres nappalijában a kályha melletti asztal, székek és az ablak kapott lángra. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre. A szomszédok a kiérkezésük előtt kihozták az épületből az ott tartózkodó embert és a tüzet is eloltották.

Hiába a szomszédok gyors segítsége, a kimentett idős ember a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, a még izzó födémet eloltották, majd kiszellőztették a házat. A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

A tüzelőt sose tároljuk a fűtőeszköz közelében, hiszen bármikor kipattanhat egy szikra, amely meggyújthatja a közelben levő dolgokat. A kipattanó szikrák miatt érdemes egy szikrafogót is elhelyezni.

A héten ez volt a nyolcadik halálos épülettűz: hétfő délelőtt Érsekvadkerten, szerdán Dobozon, Rákóczifalván és Kunhegyesen, csütörtökön Siklóson, pénteken Szigetszentmiklóson, vasárnap hajnalban pedig Ráckevén volt halálos tűz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap