Korongvadászverseny

2021. október 08.

Immár hagyományként, negyedik alkalommal rendezett korongvadászversenyt a katasztrófavédelem állományának a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A megméretésnek a felsősimai lőtér adott otthont október 8-án, pénteken.

A rendezvényt Varga Béla tűzoltó ezredes nyitotta meg. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte, fontosak a sportbarátságok, amelyek erősítik a közösséget. A verseny főszervezője, Miski Ákos tűzoltó százados is köszöntötte a résztvevőket, majd a felsősimai lőtér lövészetvezetői ismertették a verseny-, valamint a munka- és balesetvédelmi szabályokat.

Idén harmincnégyen céloztak, majd lőttek agyagkorongra. A versenyzők három fős csapatokban, valamint egyéniben is összemérhették tudásukat. A koronglövészeten maximum 28 gramm tömegű, 2-2,4 milliméter közötti söréttel töltött lőszert használhattak az indulók. A versenyzők ötven-ötven korongra lőttek. A találati eredmények összesítése alapján mind egyéniben, mind csapat kategóriában az első három helyezettet díjazták a szervezők.

Csapat kategória:

1. Orosháza – Ambrus József, Tira Róbert, Bajkán György

2. Szabolcs MKI – Gerebenics Károly, Kiss József, Fibi János

3. Cegléd – Farkas Zoltán, Drabik Attila, Juhász János András

Egyéni kategória:

1. Kovrig Zsolt (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

2. Kiss József (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

3. Ambrus József (Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Az egyedüli női versenyző, Szombati Adrienn (BM OKF) különdíjat kapott.

A versenyt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség és egy megyei vadászbolt támogatta.