Tűzmegelőzés az OMÉK-on is

2021. október 08. 10:22

Idén nyolcvanadik alkalommal, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőrendezvényeként, a HUNGEXPO E és B pavilonjában rendezik meg október 7-e és 10-e között az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK). Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági eseményének mindenkori küldetése az agrárium eredményeinek bemutatása. Az OMÉK-on a katasztrófavédelem az Országos Tűzmegelőzési Bizottság révén képviselteti magát.

Dr. Nagy István agrárminiszter az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az OMÉK az agrárium ünnepe. A magyar gazdák ezen büszkén mutathatják be a kiváló magyar növény- és állatfajtákat, az innovatív megoldásokat, és a termékek feldolgozásának korszerű módszereit.

Számos élelmiszeripari kiállító mellett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság is jelen van a rendezvényen. A tűzmegelőzési bizottság munkatársai a mezőgazdasági munkák során jelentkező tűzveszélyekre és a megelőzésre hívják fel a figyelmet. Az OMÉK-on az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az agráriumra jellemző legfontosabb tűzvédelmi előírásokról, tűzesetekről, próbára tehetik tudásukat a szabadtéri tűzesetekkel kapcsolatos online tűzvédelmi tesztekkel. Az OTB standját meglátogatók megtekinthetik a tűzoltók által használt bevetési védőruhát, és néhány tűzoltó szakfelszerelést is. A csütörtöki nyitónapon az OTB standjához az agrárminiszter is ellátogatott, és megköszönte a katasztrófavédelem munkáját.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap