Ifjúsági nyári tábor a NARO Campingben

2021. június 18. 11:54

Hamarosan újra a gyerekzsivaj tölti meg a balatonföldvári NARO Camping lombos ligetét. Idén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében június 20. és július 31. között lesz a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor, ahol egyhetes turnusokban közel kétszázötven általános iskolás gyermek játszhat, nyaralhat Balatonon.

A tábornak vannak rutinos, visszatérő lakói és természetesen jönnek új kalandorok is, akikre a sátortáborozással együtt járó tábortüzes, éneklős programokon túl, tréfás nyomozások, kirándulások, helytörténeti és kulturális érdekességek, hajókázás, sportolás és természetesen – ha az időjárás engedi – sok-sok strandolás vár. A gyerekek biztonságos kikapcsolódásáról a táborvezető és felügyelő tanárok mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói gondoskodnak, jóllétüket pedig a Jogar Hotel vendégkényeztető konyhája garantálja.

A gyerekek az önfeledt pihenés közben tanulni is fognak, hiszen a szervezők idén is gondoskodnak a tűzoltási bemutatóról. A füstsátor, a tálcatűz-oltás, a tűzoltóautó megmászása és felszereléseinek megismerése, sőt a fecskendő és a légző kipróbálása megismerteti a gyerekeket a szüleik mindennapjait jelentő tűzoltói munkával és a tűzoltás eszközeivel, berendezéseivel. Emellett persze megismerik az otthoni tűzmegelőzés legfontosabb szabályait és a nyár veszélyeiről is képet kapnak. 

Lesz facsemete ültetés! A nyári vakáció egy részét a táborban töltő csoportok rendhagyó emléket hagynak maguk után azzal, hogy csoportonként egy-egy gyümölcsfát ültetnek el a camping területén. Eddig tíz fácska őrzi a táborban eltöltött idő vidám emlékeit. 

Fotó: Kissné Papp Timea - BM OKF GEK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap