Az ügyfelek visszajelzései a szervezet munkáját tükrözik

2020. március 06. 12:27

Március ötödikén éves továbbképzést és értekezletet tartottak az ország kéményseprőipari ügyfélszolgálatosai. Egyfelől közösen értékelték múlt évi teljesítményüket, ünnepelték az ügyfélkiszolgálásban elért eredményeket, másfelől a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Közigazgatási Ügyfélvonal igazgatójának és kommunikációs oktatóinak előadásaival bővítették ismereteiket.

Berecz György tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója köszöntötte a megyei ügyfélszolgálatosokat. Megköszönte helytállásukat, elmondta azt is, hogy az elmúlt esztendőben száztízezerszer állampolgári ügyet intéztek. Kiemelte, hogy a résztvevők a személyes, telefonos és elektronikus ügyfélszolgálati területen is remekül teljesítettek, mindennek eredményeként a kéményseprőipari szervezetnél az ügyfélkiszolgálás minősége európai színvonalú. Tavaly júniusban és decemberben a NISZ elektronikus közvélemény-kutatással vizsgálta a kéményseprő ügyfélszolgálathoz fordulók elégedettségét. A szervezet mindkét alkalommal kimagasló értékelést kapott, ennek kapcsán hét kolléganő igazgatói elismerést vett át. 

Katasztrófavédelem

A program délelőtti részében Dávid Éva ügyfélszolgálat-vezető megosztotta a megyei tapasztalatokat, a beszélgetések minőségbiztosítási értékelését, a közérdekű állampolgári bejelentések, panaszok illetékességi- és eljárásrendjét, ismertette a 2020-ra kitűzött célokat, feladatokat. 

Fazekas Csaba, a NISZ Zrt. Integrált közszolgáltatások ágazat, Közigazgatási Ügyfélvonal igazgatója a 1818 égisze alatt folyó immár három és fél éves közös munka eredményeit emelte ki, párhuzamba állítva a közigazgatási és a kéményseprőipari ügyfélszolgálatot. Beszélt a szervezetek közötti együttműködésről, és vázolta az ágazat törekvéseit, a lehetséges kapcsolódási területeket, és a közös feladatokat.

Kollégája, Ágoston Zsuzsanna vezető közigazgatási ügyfélvonali munkatárs, a kéményseprés általános kérdéseivel foglalkozó csoport vezetője, a BM OKF GEK és a 1818 szakmai együttműködésének konkrét tapasztalatairól számolt be, hangsúlyozva a közös továbbképzések és a napi munkakapcsolat előnyeit.

A délutáni szekció a szakma kommunikációs kérdései köré épült. Ezen belül elsőként a GEK sajtó- és kommunikációs munkatársa az érzelmekre ható marketing és kommunikációs stratégiáról, az aktívabb közösségimédia-használatról és az informatikai akadálymentesség kapcsán várható fejlesztésekről beszélt.

Végezetül az ügyfél-tájékoztatás kapcsán felmerülő elvárásokról és az egységes kommunikációról tartott továbbképzést Hellerné Táltos Viktória, a NISZ oktatója. A telefonos ügyfélszolgálati munkában a szituációk helyes kezelése, a gyors, egyszerű, udvarias, és empatikus reagálás rendkívül fontos, hangsúlyozta a szakember.

Fotó: Kissné Papp Timea - BM OKF GEK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap