Ünnepeltek a katasztrófavédelem logisztikusai

2019. december 02. 15:16

Állománygyűléssel ünnepelték a Logisztikusok Napját a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ munkatársai december 2-án. A rendezvény évről évre alkalmat ad az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák elismerésére.

A katasztrófavédelem logisztikai szakterületén dolgozók ünnepe az a ritka alkalom, amikor a taps a csapatnak, a munkatársaknak szól. A Katasztrófavédelem Központi Zenekar kvintettjének előadásában felcsendülő ritmusok után Tóth István tűzoltó alezredes, logisztikai igazgatóhelyettes mondott köszöntő beszédet. Felidézte az év legösszetettebb feladatait, amelyek végrehajtása a legtöbb tudást és fegyelmet követelte a kollégáktól. Úgy fogalmazott, a logisztikai szakterületen dolgozók munkáját sokszor mostoha körülmények nehezítik, de a cél ilyenkor is az, hogy az ellátási körükbe tartozó szervezetek napi működése gördülékeny legyen. 

Katasztrófavédelem

Legyen szó egy rendezvényről vagy valamilyen éles veszélyhelyzetről, az elsők között érkeznek, és az utolsónak távoznak a helyszínről – mondta az igazgatóhelyettes.

A köszöntőbeszéd után Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, gazdasági főigazgató-helyettes és Berecz György tűzoltó ezredes, igazgató elismeréseket adott át a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységet nyújtó kollégáknak.

Az állománygyűlésen jelen voltak a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetői, a GEK igazgatóhelyettesei, osztály- és alosztályvezetői, valamint a kéményseprőipari szervezet megyei ellátási csoportvezetői. Meghívottként részt vett a katasztrófavédelmi logisztika társszervezeteinek képviseletében dr. Keszthelyi Gyula dandártábornok, a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület elnöke, Sági János ezredes, a Magyar Honvédség Logisztikai Központ parancsnokhelyettese és Bugyi András alezredes, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis parancsnokhelyettese. A tudományos és felsőoktatási centrumok képviseletében dr. Horváth Attila alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Műveleti Logisztikai Tanszékének vezetője és a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatóhelyettese, Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok ünnepelt az egybegyűltekkel.

Fotó: Szőke Péter - BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap