Már ég az első adventi gyertya a katasztrófavédelem koszorúján

2019. november 29. 12:58

Bensőséges ünnepség keretében gyújtotta meg a főigazgató az első gyertyát a katasztrófavédelem koszorúján. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendezvényén a Katasztrófavédelem Központi Zenekara működött közre abban, hogy az idő a gyertyagyújtás idejére kissé lelassuljon, és az adventi időszak meghitten kezdődhessen.

Katasztrófavédelem

Hagyományosan gyertyagyújtással és karácsonyi dallamokkal kezdődött meg az adventre hangolódás a katasztrófavédelemnél. Miközben országszerte számos település főterén tűzoltók segítségével állítanak karácsonyfát, tűzoltók közreműködésével kerülnek díszek a hatalmas koszorúkra, miközben a katasztrófavédelem is fokozottan készül az adventi időszakban előtte álló feladatokra, miközben gyűjt, jótékonykodik, óv és vigyáz, megelőző lépéseket tesz, aközben november 29-én jutott egy kis idő arra is, hogy a munkatársak egymás között is ünnepelhessenek.
 
Fontos két hívószava volt a pénteki rendezvénynek a „hagyomány”, és az „ünnep”, már csak azért is, mert ugyanezen a napon indul útnak az az albániai segélyszállítmány, amely azoknak az embereken segít, akiknek ez az időszak most különösen küzdelmesen, veszteségekkel telve telik, rendhagyó tennivalókkal és inkább gyászban, mint ünnepben.
 
A gyertyagyújtás után a hétköznapi menetrend szerint folyt a munka tovább az épületben, de mindenki kapott egy kis útravalót ahhoz, hogy a karácsonyig hátralévő időszakot derűsebben, kiegyensúlyozottabban, valóban meghitt várakozással töltse.

Fotó: Szőke Péter - BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap