Egy tál dödölle…

2019. szeptember 16. 10:09

Múlt szombaton, 16. alkalommal rendezték meg a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivált, amely során a hagyományos zalai népi ételt a dödöllét népszerűsítették a szervezők. Kulturális programok, koncertek, kiváló borok, ingyenes népi játszótér, és a gasztronómiai kínálat mellett a Zala megyei kéményseprők is hozzájárultak a baráti-, családi szórakoztató programok sikeréhez.

Katasztrófavédelem

Nagykanizsa legnagyobb gasztronómiai fesztiválja az egyik legfinomabb burgonyás népi ételről, valamint a finom zalai nedűkről szólt. A dödöllefőző-versenyen hópehely-fajtájú burgonyával és kiváló minőségű liszttel dolgoztak a csapatok, csak a receptekben volt különbség.

Rendezvény a kisgyermekes családok részére is változatos kikapcsolódási lehetőséget kínált: a gyermekek kézműves-bemutatók során kipróbálhatták többek között a fafaragást, a kosárfonást, a dekupázs technikát, a fazekas-korong használatát, a csipkekészítést, a csuhéfonást vagy a csigatészta készítését is. Továbbá bemutatókon ismerkedhettek a rendőrség és a tűzoltóság munkájával, valamint a kéményseprők modellházának megtekintésével, saját szemükkel győződhettek meg arról, milyen alattomosan támad a szén-monoxid.

Fotó: Kovács József - BM OKF GEK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap