Legyen harminc percünk az életért!

2019. május 10. 15:41

Ennyi kell csupán egy átlagos kéményellenőrzéshez és -tisztításhoz, amely továbbra is garantálja szeretteink biztonságát és az együtt töltött pillanatok meghittségét.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és annak kéményseprőipari szervezete, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ társadalmi célú kampány keretében a kéményseprés fontosságára hívja fel a figyelmet. A kéményseprést 2018 januárja óta a családi házak többségében élők önkéntesen vehetik igénybe, szemben a korábbi, éves felülvizsgálati kötelezettséggel. A kémények vizsgálatára és tisztítására a magánszemélyek tulajdonában lévő egylakásos ingatlanok esetében akkor kerül sor, ha a tulajdonosok jelzik a szolgáltatás iránti igényüket. Maguk dönthetik el tehát, hogy mikor kérik a kürtők ingyenes tisztítását.

A katasztrófavédelem felhívásával interneten, sajtóban, szórólapokon, plakátokon is találkozhatnak, az elkészült kampányfilm pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a külön háztartásban élőkről, például az idősebb családtagokról is gondoskodni kell. Ha szükséges, helyettük is hívjuk ki a kéményseprőket! A videóból kiderül, hogy mennyi fontos, kedves momentum férhet bele fél órába, amelyet otthon töltünk. A film arra is rávilágít, hogy éppen ennyi ideig tart egy átlagos kéményellenőrzés és -tisztítás is, amely biztosítja ezeknek a meghitt pillanatoknak a biztonságát és az otthon melegét.

A kéményseprő házhoz hívását itt kezdeményezheti!

Nézze meg a kéményseprők kampányfilmjét a videotárban! (2019-02-11)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap