Kéményseprők a MOGY karneváli forgatagában

. .

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark adott otthont augusztus 17-19. között a VI. Magyarok Országos Gyűlésének. Ide települt ki a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének néhány mestere, hogy tájékoztatásukkal hozzájáruljanak a lakossági felelősségtudat erősítéséhez: az otthona biztonságáért mindenkinek tennie kell. Többek között azzal, hogy évente vagy kétévente házhoz hívják a kéményseprőt, hogy az égéstermék-elvezetők állapotának ingyenes ellenőrzésével megelőzzék, illetve csökkentsék a kéménytűz és szén-monoxid-mérgezés balesetek kialakulását.

A Csongrád Megyei Ellátási Csoport munkatársai szórólappal, figyelemfelhívó tablókkal, szemléltető eszközökkel informálták az érdeklődőket a kéményseprők tűz- és baleset-megelőzési munkájának fontosságáról.

Nagy sikert aratott kicsik és nagyok között egyaránt, hogy egy kis extra „szöröncse” reményében megforgatták vagy megsimogatták a kéményseprők új munkaruhájának gombját, és szálat téptek az egyik használatban lévő, kormos keféből. Jókedvűen hallgatták a tájékoztatást, miközben megszemlélték a katasztrófavédelem kéményseprőinek modern műszereit és felszerelését is.


Fotó: Király József - BM OKF GEK Csongrád MECS


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap