Tizenhárom kéményseprő vehetett át mesteroklevelet

2022. december 14. 15:06

A katasztrófavédelem tizenhárom kéményseprője vehette át ünnepélyes keretek között mesteroklevelét december 13-án a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében. A friss okleveles szakemberek november 21-én és november 22-én írásbeli és gyakorlati vizsgán vettek részt, hogy a mestervizsga-bizottság előtt bizonyítsák elméleti és gyakorlati felkészültségüket.

A mestervizsgáztatásnak évszázados hagyományai vannak Magyarországon. Fontos, hogy a kéményseprőmesterek tudása a lehető legnaprakészebb legyen, ezen felül műszaki vizsgálatokat is elvégezhetnek. 

Az okleveleket Leikauf Tibor, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke adta át. A zárórendezvényen részt vett Völgyesi Tünde tűzoltó őrnagy, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szakcsoportvezetője és Oláh Csaba kéményseprőmester, épületgépész-mérnök, míg a vizsgabizottságot Kocsis Attila, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Farkas József csoportvezető és Kaczander Balázs szakoktató alkották. A rendezvényen Tóth László tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központjának kéményseprőipari tevékenységért felelős igazgatóhelyettese is jelen volt, és gratulált a friss okleveles kéményseprőmestereknek.

Fotó: Tóth László tű. ezds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap