Három halálos tűzeset karácsony másnapján

2021. december 26. 14:19

Karácsony másnapján, fél tizenkettőkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a rendőrség egy vecsési családi házban, az Ady Endre utcában egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet talált.Mivel tűz már nem volt a helyszínen, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott.

Fél egykor érkezett a jelzés, amely szerint Szentes külterületén, Nagyhegyen kigyulladt egy húsz négyzetméteres romos kis ház. Két járművel hét tűzoltó négy perc alatt a helyszínre ért, ekkorra már teljes egészében égett az épület. A kis ház teje is beszakadt, a tűzoltók egy órán át oltották. A romok átvizsgálása közben egy holttestet és egy szétégett gázpalackot is találtak a tűzoltók.  

Háromnegyed egykor érkezett a jelzés, amely szerint Miskolcon, a Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstöl. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba és eloltották a tüzet. A hálószobában egy holttestet találtak. A miskolci tűzoltók átvizsgálták a lakást és elvégezték az utómunkálatokat. A hálószobában egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren.

A katasztrófavédelem mindhárom tűzeset keletkezési körülményeit vizsgálja. 

A legtöbb tragédiával végződő tűz során egyedül élő idős emberek vesztik életüket. Figyeljünk oda egyedül élő idős hozzátartozóinkra és szerezzünk be nekik egy füstérzékelőt. Egy füstérzékelő a hangos sípolásával a tűz keletkezésének elején jelez, amikor van idő cselekedni, kimenekülni és a tűzoltókat hívni.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap