Játék a múzeummal

2020. november 10. 13:24

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizennegyedik alkalommal hirdet rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolásoknak. A hagyományos „Ne égess!” elnevezésű pályázat idén a „A tűzoltóponyvától a drónokig” alcímmel indul útjára.

Idén a tűzoltás eszközeiről, felszereléseiről készíthetnek alkotásokat a kisdiákok, ezek lehetnek különféle sisakok, védőruhák, tűzoltó készülékek, létrák, fecskendők, különleges szerek, de régebben használatos mentőponyvákat, mentőcsúszdákat is megalkothatnak az alsó tagozatos iskolások. Az alkotói fantázia a múltba és a jövőbe is elkalandozhat. 

A pályaműveket A4-es vagy A3-as rajzlapon ceruzával, filccel, temperával, vízfestékkel készítve, ragasztott, illetve háromdimenziós képek formájában, valamint szabadon választott technikával alkotva várja a múzeum. Emellett idén is szívesen látnak kisplasztikákat, agyag vagy akár só-liszt alapú alkotásokat, de érmékkel, dísztárgyakkal is lehet pályázni.

A felső tagozatos tanulóknak irodalmi pályázatot hirdetett a múzeum. Az elbeszélésekben, mesékben, versekben azt kell megjeleníteniük, hogy a tűzoltók miként használhatták a múltban a tűzoltóponyvát, vagy hogyan használják manapság például a drónokat. Az írások legfeljebb háromoldalasak lehetnek.

A pályázatokat iskola, osztály, életkor és a felkészítő nevének megjelölésével, e-mail cím, illetve telefonszám feltüntetésével, postai úton vagy személyesen lehet eljuttatni a múzeum címére: 1105 Budapest, Martinovics tér 12. 

A kiemelkedő alkotásokból online kiállítás nyílik, a győzteseket és helyezetteket telefonon vagy e-mailben értesítik, a díjakat és jutalmakat ezúttal postán kapják meg az arra érdemesek. 

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a 06-1-261-35-86-os telefonszámon, vagy a xbx.zhmrhz@xngirq.tbi.uh e-mail címen várják.

 

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap