Tizenhárom új szakmunkás vette át bizonyítványát

2020. szeptember 24. 13:21

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének működése óta immár tizenharmadik alkalommal rendezett mini kibocsátó ünnepséget szeptember 23-án, Pécelen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) kéményseprőipari szakcsoportja annak a tizenhárom új szakembernek, akik sikeres kéményseprőszakmunkás-vizsgát tettek.

Katasztrófavédelem

Az újdonsült kéményseprők még 2019. novemberében kezdték meg tanulmányaikat a péceli tanintézetében. A vizsgára jelentkező tizennégy főből 13 jelölt teljesített sikeresen, így tanáraik és a vizsgáztatók gratulációi mellett végül ők vehették át új szakképesítésüket. A végzősök közül kilencen a katasztrófavédelem, négyen pedig külsős szolgáltató munkatársai. A vizsgabizottság elnöke Leikauf Tibor intelemmel búcsúzott az egykori hallgatóktól. „Felelősségteljes küldetés veszi kezdetét, mert ezentúl emberéletek múlnak az Önök alaposságán, felkészültségén, és a munkájuk kapcsán meghozott döntéseiken”– mondta útravalóul a vizsgaelnök.

A rendezvényen többek között részt vett Tóth László tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprőipari igazgatóhelyettese, Völgyesi Tünde tűzoltó őrnagy, KOK szakcsoportvezető, a kéményseprőipari szakcsoport tanárai, valamint Kocsis Krisztián és Farkas József vizsgabiztosok is.

Fotó: KOK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap