Szeptemberben is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

2020. szeptember 01. 14:27

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság újabb tűzvédelmi tesztet állított össze, a kérdések ezúttal elsősorban a társasházak közös tereinek használatával, a menekülési útvonalakkal, a tűzveszélyes tevékenységekkel, a tűz jelzésével és oltásával kapcsolatosak.

A kérdések megválaszolásával és a megoldások értékelésének alapos tanulmányozásával a teszt kitöltője hasznos kiegészítő információkhoz juthat, hiszen az értékelőlapon nemcsak az jelenik meg, hogy helyes volt-e az adott válasz, hanem kapcsolódó videókat, ajánlásokat, magyarázatokat is tartalmaz, ezzel gyarapítva kitöltőjének tűzvédelmi ismereteit.

Az interaktív tesztkérdések játékos formában tanítják a felhasználót, lehetőséget nyújtanak a tűzvédelmi tudás felmérésére és az ismeretek bővítésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy kiemelt hangsúlyt kell helyezni a társasházakban élők tűzvédelmi ismereteinek fejlesztésére, a társasházakban bekövetkező tűzesetek megelőzésére, a mielőbbi észlelés fontosságára, a menekülési lehetőségek minél alaposabb ismeretére, valamint a veszélyben lévők és a tűzoltók riasztásával összefüggő tudnivalókra.

A harmadik tűzvédelmi tesztet ITT érheti el:

Korábban publikált tűzvédelmi tesztjeink ITT érhetőek el:

A katasztrófavédelem havonta jelentkezik új tűzvédelmi teszttel, amely kitöltése legfeljebb öt percet vesz igénybe.

Fotó: F.K.I. Videószolgálat

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap