Velünk ez nem történhet meg! – … de mi van, ha mégis?

2020. augusztus 11. 07:35

Amikor a biztonság kérdése kerül szóba, hajlamosak vagyunk elodázni az ehhez szükséges döntéseket, főleg olyankor, ha ez időt és anyagi ráfordítást követel a családtól. Olykor halogatunk, és a probléma bekövetkezését valószínűtlennek nyilvánítjuk. Igaz ez a kéményseprés esetében is, holott ez a közszolgáltatás már évek óta ingyenes, és csupán harminc percet vesz igénybe az ellenőrzés.

A kéményseprőnek napjainkban is igen fontos a feladata, megszünteti az égéstermék-visszaáramlást és a tűzveszélyt okozó hibákat, így megvéd a tűztől, ezzel pedig életet ment. A kémények rendszeres ellenőriztetésének és az ehhez hasonló biztonsági óvintézkedések megtételének mellőzése a család vagyonát és tagjai testi épségét veszélyeztetheti. 

Nem telik el év a nélkül, hogy a kéményben meggyulladó korom miatt családi ház ég le, elragadva egy egész élet munkáját. Máshol emberek füstmérgezést vagy szén-monoxid-mérgezést szenvednek, és sajnos néha tragédiák is bekövetkeznek. 

Ne várja meg, hogy baleset érje, szánjon időt saját otthona biztonságára! Ha van kéménye, kétévente mindenképpen hívjon kéményseprőt, aki mindössze harminc perc alatt felülvizsgálja tüzelő- és fűtőberendezését. Hívja most kéményseprőjét!

Katasztrófavédelem
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap