Elismerések, születésnapi köszöntés

2020. május 28. 09:24

Évek óta hagyomány, hogy az igazgatói értekezletek adnak alkalmat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, és a kerek születésnapjukat ünneplő kollégáink köszöntésére. Az ünnepélyes rendezvényre a koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor, az elismeréseket az érintettek szolgálati helyükön veszik át. Hősies helytállásért ítélt oda elismerést egy pécsi tűzoltónak az országos katasztrófavédelmi főigazgató. A kolléga egy lakástűznél segített a bajba jutott lakótársaknak. Emellett a katasztrófavédelem több munkatársa részesült elismerésben szolgálati ideje, vagy születésnapja alkalmából.

Kigyulladt egy tízemeletes társasház egyik hatodik emeleti lakása május 5-én Pécsett. A házban lakó Hotter Tamás tűzoltó törzsőrmester éppen szabadnapját töltötte, amikor észrevette, hogy az egyik lakásból füst áramlik ki. A hatodik emeletre érve látta, hogy az adott szinttől felfelé a lépcsőház megtelt füsttel. A tűzzel érintett lakás ajtaja nyitva volt, a lakók bent tartózkodtak. Őket a törzsőrmester a lakásból alsóbb szintre küldte, hogy ne legyenek életveszélyben, majd áramtalanította az ingatlant és értesítette a pécsi tűzoltóság ügyeletét. Kihúzta a konyhai villanytűzhelyt a helyéről, és eloltotta az ott égő bútorzatot, emellett megkezdte a lakás és a lépcsőház átszellőztetését. Hősies helytállása elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismerésben részesítette Hotter Tamás tűzoltó törzsőrmestert, a pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét.

A BM OKF főigazgatója negyven év szolgálati viszony elismeréseként jubileumi jutalomban részesítette Molnár László tűzoltó ezredest, a karcagi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjét és Bohák János tűzoltó alezredest, az orosházi hivatásos tűzoltóság parancsnokát.

A Belügyminisztérium és szervei állományában eltöltött harminc év elismeréseként a főigazgató jutalomban részesítette Tanka László tűzoltó ezredest, a BM OKF informatikai főosztálya vezetőjét.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere ötvenedik születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Lővei Csaba tűzoltó ezredesnek, a püspökladányi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének, Szabó Péter tűzoltó ezredesnek, a BM OKF belső ellenőrzési és felügyeleti főosztálya vezetőjének, valamint Törő Attila Imre tűzoltó alezredesnek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály szolgálatvezetőjének.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató hatvanadik születésnapja alkalmából ajándéktárgy elismerésben részesítette Gálné Kövesdi Emília rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály szakügyintézőjét és Gondos Józsefnét, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ ügyintézőjét. 

Ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgy elismerésben részesült Bársony László tűzoltó főtörzsőrmester, a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője, Bégányi Kinga rendvédelmi igazgatási alkalmazott, a BM OKF informatikai főosztály titkárnője, Bisztrán Zoltán tűzoltó alezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának kiemelt főelőadója, Brezovszki Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője, Fajszi Csanád Előd tűzoltó százados, a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának szólamvezetője, illetve Horváth Tamás tűzoltó százados, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humánszolgálatának kiemelt főelőadója. Ötvenedik születésnapja alkalmából Góra Zoltán vezérőrnagy ajándéktárgyat adományozott Kaibás Andrásné tűzoltó törzszászlósnak, a záhonyi katasztrófavédelmi őrs katasztrófavédelmi megbízottjának, Kiss Attila tűzoltó őrmesternek, a pásztói hivatásos tűzoltóság gépjárművezetőjének, Köcski Károlynak, a Gazdasági Ellátó Központ csoportvezetőjének, Krasznai Zoltán tűzoltó őrnagynak, a mezőkövesdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának, Molnár Imrének, a Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő szakmunkásának, dr. Nagy Kálmán rendvédelmi igazgatási alkalmazottnak, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főorvosának, valamint Pálinkás Géza tűzoltó zászlósnak, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata főelőadójának. Születésnapi ajándéktárgy elismerésben részesítette a főigazgató Pető Sándorné rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság költségvetési osztálya előadóját, Potoczky Andrea tűzoltó alezredest, a BM OKF nemzetközi főosztály kiemelt főreferensét, Sándor Andrea tűzoltó főhadnagyot, az érdi katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadóját, Seres Zoltán tűzoltó zászlóst, a repülőtéri hivatásos tűzoltóság különlegesszer-kezelőjét, Székely Attila tűzoltó alezredest, az érdi katasztrófavédelmi kirendeltség katasztrófavédelmi hatósági osztály osztályvezetőjét, Vargáné Kiss Erika tűzoltó főhadnagyot, a miskolci katasztrófavédelmi kirendeltség katasztrófavédelmi hatósági osztály kiemelt főelőadóját és Vinkovics Nóra rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztályának ügykezelőjét.

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap