Hírek


Újabb tizennyolc kéményseprő vette át szakmunkás-bizonyítványát
2017. február 27. 12:30

A kéményseprőiparban korábban betanított munkásként foglalkoztatott huszonegy jelentkezőből tizennyolc vehette át a kéményseprő szakképzettséget igazoló bizonyítványát február 27-én a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ által szervezett oklevélátadó ünnepségen. A rendezvénnyel éppen egy időben kezdődött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett kéményseprőmester-vizsgára felkészítő második tanfolyam is, amelyre ez alkalommal húsz, a katasztrófavédelemnél július óta dolgozó szakmunkás jelentkezett.

Elindult Észtországba a HUSZÁR
2017. február 27. 12:22

Vasárnap reggel kapták a riasztást az országos rendeltetésű önkéntes mentőszervezet tagjai, alig több mint huszonnégy óra elteltével pedig már el is indultak a 7,2-es erősségű földrengés sújtotta „Faultland”-be. A HUSZÁR közepes kategóriájú városi kutató-mentő csapat negyvenkét fővel és négy keresőkutyával február 27. és március 2. között Észtországban vesz részt egy nemzetközi gyakorlaton.

Találkozó a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökével
2017. február 23. 16:33

A katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenységét irányító szervezeti egység vezetője február 23-án délután bemutatkozó látogatáson fogadta Vámos Csabát, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökét.

A Gazdasági Ellátó Központ eredményesen hajtotta végre a 2016. évi feladatokat
2017. február 21. 19:20

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén elhangozott beszámoló teljes képet adott a szervezet rendkívül szerteágazó feladatrendszeréről, elvégzett munkájáról, az elért eredményekről, egyben kijelölte azokat a területeket, amelyeken a 2017-ben megvalósítandó célok fogalmazódtak meg – mondta összefoglalójában a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese.

Igazgatói szemle a Balatonföldvári Jogar Továbbképző Központ és Hotelben
2017. február 20. 16:27

Az elmúlt héten Balatonföldvárra látogatott Berecz György tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója és Schweglerné Erdős Tünde megbízott gazdasági igazgatóhelyettes, akik igazgatói szemle keretében megtekintették a Jogar Továbbképző Központ és Hotel valamint a Naro kemping elmúlt időszaki fejlesztéseit.

Konferencia a kéményseprőipari tapasztalatokról
2017. február 17. 16:23

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve február 16-17-én Balatonföldváron rendezte meg első konferenciáját. A rendezvény első napján a résztvevők a kéményseprés közfeladat átvétele óta szerzett tapasztalatokat összegezték, majd a rövid távú fejlesztési irányok kerültek terítékre. A második nap témái között a tűzmegelőzési tapasztalatok, a hatósági munka és az ellenőrzés, valamint az ügyfélszolgálati rendszer szerepelt. A konferencia résztvevői a kéményseprők megyei ellátási csoportjainak vezetői, helyetteseik és gazdasági feladatokat ellátó munkatársai voltak.

Heten tettek tiszti fogadalmat
2017. február 15. 17:31

Február tizenötödikén hét kolléga vehette át elsőtiszti kinevezését az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól. A hagyományos ünnepségen számos kolléga hősies helytállásért részesült elismerésben, köztük a budapesti rendőrség több tagja is, akik tűznél, illetve szén-monoxid-mérgezésnél siettek az állampolgárok segítségére.

Teljesültek a 2016-ra meghatározott célok
2017. február 10. 13:40

Így kezdte beszédét a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság február kilencedikei évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén. A hagyományok szerint ezúttal is a rendezvényen adták át az elismerést az előző esztendőben kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szervezeteknek, tiszteknek, tiszthelyetteseknek.