Hírek


Kéményseprőmesterek a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjének zsűriében
2017. április 26. 17:48

Zárónapjához érkezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztivál. A Hungexpo területén megtartott háromnapos rendezvény programjaként került sor az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjére. Az épületgépészeti ágban, a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő szakképesítésű versenyzők megmérettetésén idén a katasztrófavédelem kéményseprőmesterei is zsűrizték a döntőbe jutott diákok teljesítményét.

Harmincnégy kéményseprőszakmunkás-jelölt az iskolapadban
2017. április 26. 12:20

A katasztrófavédelem újabb nyolcszáz órás OKJ-s kéményseprő-szakmunkás tanfolyamot indított április 24-én. A képzésen azok a civilek, illetve korábban más szakmában dolgozók vesznek részt, akik már hónapokkal ezelőtt úgy döntöttek, hogy kitanulják a kéményseprés fortélyait.

Folytatódik a kéményseprő megyei ellátási csoportok szemléje
2017. április 25. 20:05

Április huszonötödikén a Gazdaság Ellátó Központ kéményseprőipari-igazgatóhelyettese folytatta a megyei ellátási csoportok márciusban megkezdett szemléjének sorát. Ez alkalommal Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye ellátási csoportjait kereste fel.

Idén is a felvonulás és a magasba emelkedés volt a legnépszerűbb
2017. április 22. 18:56

Immáron hagyomány, hogy a rendőrök és a tűzoltók együtt ünneplik védőszentjeik napját, így ez idén sem volt másképp: április 22-én hetedszer tartották meg közös rendezvényüket a Városligetben, ahol ez alkalommal először a kéményseprőipari szerv is képviseltette magát.

Ünnepi állománygyűlés Tűzoltónap alkalmából
2017. április 21. 19:44

Koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlés zajlott április 21-én Tűzoltónap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is többen vehettek át elismerést kiváló munkájukért. A Gazdasági Ellátó Központ állományából munkakörében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a főigazgató főmunkatársi címet adományozott Hidvégi József gépjárművezetőnek.

Megkezdte a kéményseprést a Békés megyei ellátási csoport
2017. április 21. 17:23

A katasztrófavédelem kéményseprői Békéscsaba és Battonya lakosainak kiértesítésével a héten Békés megyében is megkezdték a kéményseprőipari közfeladat ellátását. A szakemberek postaládákba dobott értesítők útján, két héttel az ellenőrzés előtt jelzik a tervezett sormunka ütemezett időpontját. A kéményellenőrzés az értesítők útján megajánlott első és második időpontban ingyenes.

Operatív törzs kezeli a télies időjárási helyzetet
2017. április 19. 14:37

A megváltozott időjárás miatt megnövekedett a tűzoltói beavatkozások száma. A helyzet kezelésére a katasztrófavédelem központjában operatív törzs alakult, innen irányítják a szél és a havazás miatti beavatkozásokat, a készenlétben lévő csaknem kétezer tűzoltó munkáját.

Vége van a tűzgyújtási tilalomnak
2017. április 19. 09:08

A Földművelésügyi Minisztérium kedd este azonnali hatállyal feloldotta a Magyarország teljes területére március 3-án elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat.