Hírek


Az idén is hatszáz millió forintra pályázhatnak az önkéntesek
2017. március 24. 09:37

A központi költségvetésben a tavalyihoz hasonlóan hatszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből ötszáz millió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmilliót pedig a mentőszervezetek között osztanak szét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező egyesületeknek április 24-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Klubnap a Magyar Tudományos Akadémián
2017. március 23. 19:06

A Magyar Logisztikai Egyesület és a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ együttműködésének első állomása az egyesület március 22-én tartott klubnapja volt, amelynek a Magyar Tudományos Akadémia adott otthont. A katonai logisztika aktuális kérdéseit tárgyaló tudományos-szakmai rendezvényen a GEK állományából Berecz György tű. ezredes, igazgató, Veres János tű. alezredes, logisztikai igazgatóhelyettes és Horváth Zoltán tű. őrnagy, logisztikai osztályvezető vettek részt.

A gazdasági igazgatóhelyettesek tartottak értekezletet
2017. március 21. 16:03

A katasztrófavédelem gazdálkodását érintő aktuális feladatok és intézkedések részletes áttekintése mellett az elmúlt időszak értékelése és a közeljövőben esedékes új kötelezettségek meghatározására került sor a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március huszonegyedikén tartott országos gazdasági igazgatóhelyettesi értekezletén.

Kéményseprő-csoportvezetők értekezlete és ügyviteli továbbképzés
2017. március 21. 11:49

Március huszadikán megtartották soros havi értekezletüket a kéményseprők megyei csoportvezetői. Ezzel párhuzamosan az adminisztrációs területen dolgozó kollégák interaktív Robotzsaru továbbképzésen vettek részt.

A mai demokrácia szabadságjogait 1848-ban alapozták meg
2017. március 14. 16:20

Így fogalmazott nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es szabadságharc tiszteletére március tizennegyedikén tartott ünnepségen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettese. A rendezvényen a katasztrófavédelem számos munkatársa vehetett át elismerést, címet, ajándéktárgyat. A Gazdasági Ellátó Központ állományából dr. Kissné Perjés Éva szerepelt a kitüntettek között.

Az alkalmazás feltételeiről tájékozódtak a Békés megyei kéményseprők
2017. március 14. 16:10

A kéményseprő munkavállalókra vonatkozó alkalmazás feltételeiről, a törvényi és belső előírásokról, a kiválasztási és felvételi eljárás rendjéről tartottak tájékoztatót március 13-án a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ vezetői az önkormányzattal kötött szerződését március tizedikei hatállyal felmondó békési kéménysepőipari közszolgáltató bizonytalan helyzetbe került munkavállalóinak. A tájékoztatónak a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott otthont.

Békés megyében is a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőriznek
2017. március 10. 08:10

A mai naptól Gádoros és Békéssámson kivételével Békés megye többi településén a katasztrófavédelem végzi a kéményseprést, így immár a megyében hetvenhárom hely tartozik a kéményseprőipari szerv ellátási körébe. Ezzel a változással 17 megye 2581 településén, csaknem kétmillió-hétszázezer kémény éves ingyenes ellenőrzését látják el a katasztrófavédelem szakemberei.

Nagyon jó eredménnyel zárta a 2016-os évet a Hotel Jogar
2017. március 08. 15:14

A Jogar Továbbképző Központ és Hotelben a tavalyi év változásait, a vendégforgalom növelésében elért eredményeket és a végrehajtott feladatokat értékelték március hetedikén. A rendezvényen részt vett a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, Wéber Antal tűzoltó dandártábornok a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a hotel teljes állománya.