Hírek


Újra lehet pályázni a büfé üzemeltetésére
2019. május 21. 10:01

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ pályázatot hirdetett az üzemeltetésében lévő 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. szám alatti épület büféjének működtetésére.

A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben dolgoznak a héten
2019. május 20. 11:27

Változatlanul csapadékos az időjárás, ami az elmúlt napok napsütésével párosulva optimális körülményeket biztosít a szúnyogok fejlődéséhez. A Szigetköz elárasztása miatt a területen megkezdődött a kifejlett szúnyogok rajzása, ezért itt koncentrált kezelésekre van szükség. A lárvák számát a Duna alsó szakaszán, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is csökkentik a héten.

Búcsú egy munkatárstól
2019. május 20. 10:47

Későn fölfedezett súlyos betegség következtében életének 58. évében elhunyt Mácsai István, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ létesítmény fenntartó csoportjának munkavállalója.

Felelős munkavégzéssel a hazai kéményseprési kultúra fejlődéséért
2019. május 20. 09:25

Az idei év első kéményseprőipari konferenciáját május tizenhat és tizenhetedikén rendezte a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ. A napi munkamenet harmonizációja mellett olyan fontos kérdések kerültek napirendre, mint a kéményseprést érintő szakmai és a revizori ellenőrzések tapasztalataiból fakadó tennivalók egyeztetése, az önkéntes igénylések számának emelését célzó intézkedések megbeszélése, a helyszíni ügyfél-tájékoztatás további erősítése, valamint a társadalmi célú kommunikációs kampányból fakadó belső feladatok egységesítése, egyeztetése. A konferenciának a Hotel Jogar adott otthont.

A kéményseprőipari ügyfélkiszolgálás minősége európai szintű
2019. május 15. 11:07

A kéményseprőipari szervezet ügyfélszolgálati munkatársai országos konferenciát és továbbképzést tartottak május 14-én, hogy közösen értékeljék teljesítményüket, a múlt évben elért eredményüket, és továbbfejlesszék adatvédelmi és kommunikációs képzettségüket. Az eseményen az Integrált Közszolgáltatások Kormányzati Ügyfélvonal oktatói is részt vettek.

A Szigetközben, Komáromnál és a Körösöknél irtják a szúnyoglárvákat
2019. május 14. 08:03

Ezen a héten is csökkentik a szúnyoglárvák számát. A szakemberek eddig összesen 3600 hektárnyi vízfelületre juttatták ki azt a biológiai készítményt, amely a szúnyoglárvákat elpusztítja. A Balaton, a Duna déli szakasza, a Körösök, a Tisza-tó, a Fertő-tó, a Csepel-sziget és Sopron környéke után ezen a héten a Szigetközben, Komárom környékén, illetve a Körösöknél lépnek fel a lárvák ellen, összesen több mint 1200 hektáron.

Legyen harminc percünk az életért!
2019. május 10. 15:41

Ennyi kell csupán egy átlagos kéményellenőrzéshez és -tisztításhoz, amely továbbra is garantálja szeretteink biztonságát és az együtt töltött pillanatok meghittségét.

Újabb járművek a katasztrófavédelemnél
2019. május 09. 15:55

Szimpla- és duplafülkés vízszállítókat, magasból mentő gépjárművet, kritikusinfrastruktúra-bevetési egységeket, valamint gyorsbeavatkozó járműveket adtak át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon május kilencedikén. A járművek összértéke meghaladja az egymilliárd forintot.