Hírek


Egyre többen intézik kéményseprési ügyeiket a világhálón
2018. január 17. 12:39

A katasztrófavédelem tavaly májusban indította útjára a kéményseprőipari honlap online ügyintézési felületét, a tapasztalatok azt mutatják, hogy azóta valamelyest csökkent a központi ügyfélszolgálat leterheltsége. Az elektronikus időpontfoglalás amellett, hogy gyorsabb, a hibalehetőséget is csökkenti.

Újabb kéményseprőmesterek képzése kezdődött
2018. január 16. 15:10

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ közös szervezésében kéményseprőmesterek képzése kezdődött január 15-én. Ez a harmadik olyan kéményseprői mesterkurzus, amelyre a megyei ellátási csoportvezetők ajánlása alapján kerülhetnek be a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete legkiemelkedőbb kéményseprő-szakmunkásai.

„Szakmai alázat és megfontolt felhasználás”
2018. január 15. 16:16

Ezekkel a szavakkal zárta beszédét a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója a január tizenötödikén megtartott januári igazgatói értekezleten. A kerek születésnapjukat ünneplő kollégák köszöntése után a szervezet szakterületi vezetőnek előterjesztéseiben a 2017. év tapasztalatainak összegzése mellett az idei feladatok és elvárások is megfogalmazódtak.

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő
2018. január 10. 07:41

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Vasárnap három alkalommal is időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő
2018. január 08. 12:25

Noha az idei tél eddig meglehetősen enyhének mutatkozik, csaknem minden napra jut egy-két szén-monoxid-szivárgásos eset. A problémát leggyakrabban a nyílt égésterű berendezés, vagy a levegő-utánpótlás hiánya okozza. 2017-ben a tűzoltókat több mint hatszáz szén-monoxidos esethez hívták, az érintett háztartások több mint felében volt érzékelő.

Játék a múzeummal - "Ne égess!"
2018. január 04. 11:07

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma tizenegyedik alkalommal hirdetett rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A műveket meghosszabbított határidőig, február 2-ig várják a múzeum címére.

Az egylakásos ingatlanba januártól kérésre érkezik a kéményseprő
2018. január 01. 15:18

Az Országgyűlés döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Uniós projekt keretében fejleszti döntéstámogató rendszerét a katasztrófavédelem
2017. december 29. 15:14

A projekt keretében történő fejlesztések eredményeként a katasztrófavédelem olyan korszerű informatikai infrastruktúrával rendelkezik majd, amelynek használatával a kor színvonalának megfelelő módon lesz képes ellátni Magyarország lakosságának, valamint a nemzetgazdaság és a nemzeti örökség javainak védelmét célzó tevékenységét.