Hírek


Kéményseprő-csoportvezetők márciusi értekezlete
2018. március 21. 09:12

Március huszadikán megtartották soros havi értekezletüket a kéményseprők megyei csoportvezetői. Ez alkalommal a napi munkavégzéshez kapcsolódó újdonságok, így a munkaruházati ellátás szabályozási kérdései, a kártérítési eljárásokkal összefüggő feladatok, valamint a kéményseprők tabletjein futó mobilalkalmazás frissítésével kapcsolatos tájékoztatás volt napirenden.

Újabb hét kéményseprőmester a katasztrófavédelem állományában
2018. március 19. 10:25

A katasztrófavédelem újabb hét kéményseprőmesterét köszöntötte oklevelük átadásakor Kocsis Krisztián, a kéményseprőmestervizsga-bizottság elnöke a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál megtartott rendezvényen. A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének állományában dolgozók között immár minden ötödik szakember mester minősítésű.

Átível téren és időn, nemzedékeket köt össze 1848-49 öröksége
2018. március 14. 08:03

Ünnepi állománygyűlésen emlékezett a katasztrófavédelem az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségére és hőseire március tizenharmadikán. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendezvényén azok munkáját is elismerték, akik a hétköznapok hőseiként példát mutatnak, maradandót alkotnak és szívvel-lélekkel dolgoznak a biztonságért.

Az idén hétszázmillió forintra emelkedik az önkéntesek támogatása
2018. március 13. 14:31

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek április 11-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Uniós támogatásból bővül a katasztrófavédelem logisztikai bázisa
2018. március 09. 13:28

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság alapvető rendeltetése a lakosság élet- és vagyonbiztonságának megóvása, a nemzetgazdaság és a kritikus infrastrukturális elemek biztonságos működésének garantálása. Ennek értelmében a jelentős kiterjedésű, elhúzódó káresetek, katasztrófák bekövetkeztekor a katasztrófavédelem kiemelt feladata gondoskodni a lakosság épségének, egészségének, vagyonának megóvásáról.

Tánccal, virágokkal és jókívánságokkal köszöntötte a nőket a katasztrófavédelem
2018. március 08. 15:04

Látványos produkciókkal, virágokkal és meglepetésekkel köszöntötte nő dolgozóit március nyolcadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Gazdasági Ellátó Központ és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nőnap a Jogarban
2018. március 07. 15:36

A Nemzetközi Nőnap alkalmából virággal kedveskedett a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója a balatonföldvári Jogar Továbbképző Központ és Hotel hölgy dolgozóinak.

Az idén is lesz alkotói pályázat
2018. március 06. 14:00

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei, fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóságra.