Hírek


Megkezdődött a Biztonság hete rendezvénysorozat
2018. szeptember 18. 08:02

Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amellyel a cél elsősorban a fiatalok figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire. Az egyhetes rendezvényhez idén is csatlakozott a katasztrófavédelem, a szervezet az ország huszonöt helyszínére települ ki sátrakkal, bemutatókkal és a tűzmegelőzési bizottság figyelemfelhívó anyagaival. Minderről dr. Bérczi László tű. dandártábornok beszélt szeptember 17-én a Biztonság hetét útnak indító közös nyitó sajtótájékoztatón, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Újabb huszonhat kéményseprő vette át a bizonyítványát
2018. szeptember 14. 13:31

Sikeresen befejezte tanulmányait és vizsgáit az ötödik kéményseprő-szakmunkás osztály. A hallgatók még március elején kezdték meg a nyolcszáz órás felnőttképzést a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézetében, és bizonyítványukat szeptember 13-án vették át.

Ne gyújtsa! Gyűjtse!
2018. szeptember 13. 08:29

Konferenciával indította útjára szeptember tizenkettedikén „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Az élet védelméért és a környezet biztonságáért szervezett kampányra azért van szükség, mert a háztartási hulladék kezelésének problémái és az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven.

Száznégy sportágat lehet kipróbálni ingyenesen a 23. Budapesti Nagy Sportágválasztón
2018. szeptember 13. 08:02

Száznégy sportágat lehet kipróbálni ingyenesen pénteken és szombaton a Merkapt Sportközpontban a 23. Nagy Sportágválasztón. Szervezők képviselői többek között erről adtak tájékoztatást a szerdai sajtótájékoztatón. A sport szeretetét hirdető kétnapos eseményen idén második alkalommal vesz részt a katasztrófavédelem is. A szervezetet a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke képviselte.

Huszonnégy óra alatt két tonna halat fogtak ki
2018. szeptember 10. 18:10

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeptember 8-9-én Délegyházán, a Villantó horgásztavon rendezte meg a II. Tükörponty BM Országos Katasztrófavédelmi Csapat Horgászversenyt. A megméretésen harmincöt csapat vett részt.

Egerben versenyeztek a tájfutó tűzoltók
2018. szeptember 10. 10:48

A hevesi megyeszékhely kertvárosi övezetében rendezték meg szombaton a tűzoltók tájfutóversenyét. Az ötödik alkalommal meghirdetett erőpróbát az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezte, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület támogatásával. A szeptember 8-i versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze öt megye és három katasztrófavédelmi szervezet tűzoltói. A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ tájfutói között ez alkalommal a női versenyzők jeleskedtek, két versenyszámban is győztek.

Tovább bővül a katasztrófavédelem ellátási területe
2018. szeptember 04. 13:46

Szeptember elejétől a Bács-Kiskun megyei Csikéria településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területe. A változást ez alkalommal is a szolgáltatói szerződés lejárta indokolta. A Bácsalmási járásban fekvő, nyolcszáz lelket számláló kistelepülés csatlakozásával a megye 119 településéből már 108-ban a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül háromszáz háztartást és ötszáz kéményt érint.

Befejeződött az országos szúnyoggyérítési program
2018. szeptember 03. 15:14

Az augusztus utolsó hetében elvégzett munkálatokkal véget ért a 2018-as országos szúnyoggyérítési program. A csapadékos időjárás miatt idén már április végén megkezdődött a biológiai lárvagyérítés, és május elején a kifejlett rovarok elleni védekezés is elindult. A szakemberek az elmúlt hónapokban összesen 729 ezer hektáron avatkoztak be: kémiai vagy biológiai szúnyoggyérítés légi és földi úton egyaránt zajlott.