Hírek


Rövidfilmmel a hosszú életért
2018. november 16. 12:51

Péntektől vetíti a közmédia azt a társadalmi célú reklámfilmet, ami a kéményseprés fontosságára irányítja a figyelmet. A film arról szól, hogy a kémények karbantartására, állapotának megóvására, rendszeres ellenőrzésére szánt percek elenyészőek ahhoz képest, hogy mennyi időt nyerünk a nyugalommal, amelynek előfeltétele a biztonság.

Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára
2018. november 09. 15:01

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.

A levegő minősége közügy és egyéni felelősség
2018. november 08. 09:47

Bár a rossz levegőminőség legfőbb oka a helytelen lakossági fűtés, a társadalom nagy része ezzel nincs tisztában, és más szektort tesz felelőssé a légszennyezésért - mondta Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára szerdán a Fűts okosan! tájékoztató kampány részeként szervezett konferencián Budapesten.

Nyolc zempléni településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprői által ellátott terület
2018. október 31. 11:07

Alsóregmec, Felsőberecki, Füzér, Háromhuta, Mikóháza, Tolcsva, Vámosújfalu és Vilyvitány tartozik november elsejétől a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területéhez. A szétszórtan fekvő nyolc községben a szolgáltatói szerződések lejárta miatt ellenőrzik mostantól a katasztrófavédelem szakemberei az égéstermék-elvezetőket minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül ezerötszáz háztartást és kétezer-nyolcszáz kéményt érint. A szervezet ellátási körébe immár összesen kétezer-hatszázegy település tartozik.

Fókuszban a társasházak tűzvédelme
2018. október 31. 08:48

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Több mint százharmincmillió forint épületenergetikai fejlesztésre
2018. október 30. 09:50

Uniós forrásból energetikailag megújult százhúsz, a rendvédelmi dolgozóknak kialakított szolgálati garzonlakás Budapest tizenegyedik kerületében, a Gazdagréti téren. A beruházás révén a panelház új külső hőszigetelést és nyílászárókat kapott, így az ingatlan energiaköltsége évente csaknem négymillió forinttal csökken.

Előzzük meg a tűzeseteket, sérüléseket Mindenszentek idején is!
2018. október 29. 08:43

November első napjaiban évente átlagosan húsz-harminc olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécses, vagy koszorú okoz tüzet. A kegyeleti gyertyák és mécsesek a temetőkben és otthon is potenciális veszélyforrást jelentenek. Az esetek többségében csak kisebb károk keletkeznek, de minden évben előfordul, hogy egy kegyeleti gyertya komoly lakástüzet vagy sérülést okoz.

Hajrától volt hangos Debrecen
2018. október 26. 09:02

Huszonegy csapat mérte össze erejét és tudását a debreceni Sportcentrumban, a BM OKF idei Országos Atlétikai Bajnokságán október 25-én. A pontszerző bajnokságot első alkalommal szervezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.