Hírek


Az időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a héten
2019. augusztus 21. 10:22

Az elmúlt hét változékony, hőséggel, máskor erős széllel járó időjárása miatt számos helyen elmaradt a szúnyoggyérítés. A héten az augusztus 20-i hosszú hétvégi szabadtéri rendezvények miatt csak szerdán kezdődik a szúnyoggyérítés, elsősorban a múlt hétről áthúzódó kezeléseket végzik el a szakemberek.

Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében
2019. augusztus 15. 11:41

Országszerte több száz rendezvényt és tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Hatásos volt a kampány
2019. augusztus 14. 14:15

Végéhez közeledik a katasztrófavédelem idei társadalmi célú reklámkampányának aktív szakasza, amellyel a fűtési szezonon kívüli kéményellenőrzések számát kívánja növelni a szervezet a szolgáltatást önkéntesen igénylő lakosok körében. Az első adatok azt mutatják, hogy már júliusban érezhetően megemelkedett a kéménytisztítást és -ellenőrzést célzó időpont-egyeztetések száma, és ez a tendencia augusztus első két hetében sem változott.

Folytatódik a szúnyoggyérítés
2019. augusztus 12. 12:42

Az elmúlt hetekben átlagos mértékű volt a szúnyogártalom, ezért kevesebb helyen kellett beavatkozniuk a szakembereknek. A következő napokban a kiemelt turisztikai régiókban, a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, továbbá Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein fognak fellépni a vérszívók ellen. Részleges földi gyérítés lesz a Dráva mentén, a Dunakanyarban, Debrecenben, Dunaújváros és Komárom térségében, a Szigetközben és a szekszárdi régióban.

A héten több régióban is gyérítik a szúnyogokat
2019. augusztus 05. 13:22

A Balatonnál és a Tisza-tónál folyatódnak a változékony időjárás miatt félbemaradt kezelések. A csornai régióban, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében teljeskörű, földi és légi kémiai beavatkozásokat terveznek a szakemberek, míg Baranya, Somogy és Vas megyében, illetve Mohács térségében, illetve a fővárosban részleges gyérítések lesznek. A következő napokban több Duna menti területen biológiai lárvagyérítést végeznek az esők miatt vízzel megtelt tenyészőhelyeken.

Elismerések a főigazgatóságon
2019. július 31. 13:24

Hősies helytállásáért vehetett át elismerést több kolléga július harmincegyedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Rajtuk kívül kerek születésnapjukat ünneplőket is köszöntöttek.

Egy véradó egy véradással három ember életét menti meg
2019. július 29. 16:04

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében véradó napot tartottak július 29-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A hét első napja tehát jótékony akcióval indult, ami azért is fontos, mert a közelmúlt baleseti statisztikáit figyelembe véve valóban minden csepp vérre szükség lehet.

Gyászjelentés
2019. július 29. 13:17

Rövid betegség után életének ötvenkilencedik évében elhunyt Galambos Gergelyné, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Létesítmény Fenntartó Csoportjának munkatársa.