Közlemények


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2018. május 11.

Kárfelszámoláshoz használható járművekkel, egyéni védőfelszerelésekkel és eszközökkel gyarapodhat kétszáz önkéntes mentőszervezet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül. Az európai uniós támogatás mértéke 1 milliárd 500 millió forint.

Részletek

Folytatódik a biológiai szúnyoggyérítés
2018. április 30.

Második hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Az első héten a szakemberek 6000 hektárnyi vízfelületen végeztek biológiai lárvagyérítést.

Részletek

Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén
2018. április 27.

A projekt keretén belül várhatóan nyolc új viharjelző állomás létesül, a már működő telephelyek pedig a fejlesztéseknek köszönhetően modernizálódnak, korszerűsödnek. Mindemellett a régió mentési képessége csaknem ötven új eszközzel, azon belül újonnan beszerzett járművekkel erősödik.

Részletek

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek
2018. március 14.

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt az elmúlt napokban egyre több helyen gyulladt meg az aljnövényzet. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek.

Részletek

Uniós támogatásból bővül a katasztrófavédelem logisztikai bázisa
2018. március 09.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság alapvető rendeltetése a lakosság élet- és vagyonbiztonságának megóvása, a nemzetgazdaság és a kritikus infrastrukturális elemek biztonságos működésének garantálása. Ennek értelmében a jelentős kiterjedésű, elhúzódó káresetek, katasztrófák bekövetkeztekor a katasztrófavédelem kiemelt feladata gondoskodni a lakosság épségének, egészségének, vagyonának megóvásáról.

Részletek

Intenzív havazásra kell készülni
2018. február 20.

Az ország nyugati részén már hétfő este óta esik a hó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású havazás, havas eső várható.

Részletek

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő