Közlemények


Uniós projekt keretében fejleszti döntéstámogató rendszerét a katasztrófavédelem
2017. december 29.

A projekt keretében történő fejlesztések eredményeként a katasztrófavédelem olyan korszerű informatikai infrastruktúrával rendelkezik majd, amelynek használatával a kor színvonalának megfelelő módon lesz képes ellátni Magyarország lakosságának, valamint a nemzetgazdaság és a nemzeti örökség javainak védelmét célzó tevékenységét.

Részletek

KÖZLEMÉNY
2017. december 05.

A katasztrófavédelem kéményseprői a szervezet ellátási területén lévő települések többségében már december elejére befejezték a sormunka szerinti ellenőrzéseket. Tíz megyében tehát már csak jövőre találkozhatnak az állampolgárok ütemterv szerint dolgozó szakemberrel. Van azonban körülbelül négyszáz olyan település az országban, ahol a kéményellenőrzések még folyamatban vannak, vagy a napokban kezdődnek meg. Ennek az oka nagyon egyszerű: a szervezet munkavállalói sokkal több kéményt ellenőriztek, mint amennyinek a létéről tudni lehetett.

Részletek

Rendben megy a kéményseprés
2017. november 22.

Szándékosan állítanak és terjesztenek valótlanságokat mindazok, akik időről időre a kéményseprési iparágban uralkodó zűrzavart emlegetik.

Részletek

Angola, Szaúd-Arábia, Irak, Vietnam, Banglades, Mongólia és több Kelet-európai ország tűzoltóságának érdeklődését is felkeltette a magyar gyártású tűzoltógépjármű.
2017. november 17.

Az érdeklődés nem véletlen: az új magyar gyártású tűzoltógépjárművet a magyar vonulós tűzoltók gyakorlatilag saját maguknak találták ki. A sorozatgyártást több mint egy éves tesztidőszak előzte meg, a tűzoltók beavatkozás közben szerzett tapasztalatait a gyártó figyelembe vette a jármű végleges kialakításához. A magyar tűzoltógépjármű a tűzoltók szakmai véleménye alapján készült el.

Részletek

Katasztrófa-elhárítási gyakorlat Mátraszentimrén
2017. november 16.

A téli időszak veszélyeire történő felkészülés keretében a katasztrófavédelem, a rendőrség, a közútkezelő és az erdészet közös gyakorlatot tart az áprilisi rendkívüli havazás helyszínén. A Mátrában tavasszal tapasztalt rendkívüli helyzet a téli időszakban bárhol előfordulhat, ezért az ország több megyéjéből is érkeznek önkéntes mentőszervezetek a gyakorlatra.

Részletek

Átadták a századikat
2017. november 15.

A BM Heros Logisztikai Ellátó Központ Kft. és a Profile Vehicles Oy átadta a századik „C” típusú mentőgépjárművet az Országos Mentőszolgálatnak.

Részletek

  1 2 3 4 5 6 7 8 Következő