Közlemények


A szabadtéri tüzek megelőzhetőek
2018. március 14.

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt az elmúlt napokban egyre több helyen gyulladt meg az aljnövényzet. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek.

Részletek

Uniós támogatásból bővül a katasztrófavédelem logisztikai bázisa
2018. március 09.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság alapvető rendeltetése a lakosság élet- és vagyonbiztonságának megóvása, a nemzetgazdaság és a kritikus infrastrukturális elemek biztonságos működésének garantálása. Ennek értelmében a jelentős kiterjedésű, elhúzódó káresetek, katasztrófák bekövetkeztekor a katasztrófavédelem kiemelt feladata gondoskodni a lakosság épségének, egészségének, vagyonának megóvásáról.

Részletek

Intenzív havazásra kell készülni
2018. február 20.

Az ország nyugati részén már hétfő este óta esik a hó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású havazás, havas eső várható.

Részletek

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2018. január 23.

IPARBIZTONSÁGI TÁVMÉRŐ-HÁLÓZAT TOVÁBBFEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKT

Részletek

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő
2018. január 10.

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Részletek

Uniós projekt keretében fejleszti döntéstámogató rendszerét a katasztrófavédelem
2017. december 29.

A projekt keretében történő fejlesztések eredményeként a katasztrófavédelem olyan korszerű informatikai infrastruktúrával rendelkezik majd, amelynek használatával a kor színvonalának megfelelő módon lesz képes ellátni Magyarország lakosságának, valamint a nemzetgazdaság és a nemzeti örökség javainak védelmét célzó tevékenységét.

Részletek

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő