Közlemények


Sajtómeghívó - KATASZTRÓFAVÉDELMI őrs átadására
2018. október 31.

A katasztrófavédelem 2012 óta tartó őrsprogramja keretében eddig negyvennégy őrs kezdte meg a működését országszerte, a sásdi őrs a negyvenötödik.

Részletek

SAJTÓMEGHÍVÓ - Korszerűsítések és új technológiák a viharjelzésben
2018. október 29.

Október végével befejeződik a szezonális vihar-előrejelző és viharjelző szolgáltatás tavainkon. A szezon mérlegét az abban érintett szervezetek képviselői sajtótájékoztatón ismertetik, emellett szó esik a következő időszakban várható fejlesztésekről is, köztük az idei évben elindított „Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén” elnevezésű projektről, amelynek keretében nyolc új viharjelző állomás létesül, a már működő telephelyek pedig a fejlesztéseknek köszönhetően korszerűsödnek, Siófokon, Szigligeten és Keszthelyen pedig vízközepi állomás létesül.

Részletek

Előzzük meg a tűzeseteket, sérüléseket Mindenszentek idején is!
2018. október 29.

November első napjaiban évente átlagosan húsz-harminc olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécses, vagy koszorú okoz tüzet. A kegyeleti gyertyák és mécsesek a temetőkben és otthon is potenciális veszélyforrást jelentenek. Az esetek többségében csak kisebb károk keletkeznek, de minden évben előfordul, hogy egy kegyeleti gyertya komoly lakástüzet vagy sérülést okoz.

Részletek

Indul a fűtés
2018. szeptember 25.

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad. A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

Részletek

Közeleg a mustgáz szezonja
2018. augusztus 30.

A nyár vége a szüret, ezzel együtt a bortermelés fontos időszaka, amelynek egyik jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat, és bár egyszerű a balesetek megelőzése, szinte egyetlen esztendő sem telik el tragédia nélkül.

Részletek

Majdnem három milliárd forint a katasztrófakockázatok felmérésére
2018. augusztus 27.

A projekt végére egységes elemzőrendszer segíti a katasztrófák elleni felkészülést és védekezést. Várhatóan 2019 végére épül ki az a katasztrófakockázat-értékelési rendszer, amelynek segítségével egy több szervezet által működtetett közös adatbázis alapján lehet értékelni és elemezni a településeket érintő veszélyforrásokat és azok lehetséges hatását. A rendszer működtetésével lényegesen hatékonyabb lesz mind a felkészülés folyamata, mind egy bekövetkezett esemény kezelése.

Részletek

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Következő