Hírek


Kultúrkincsek, jó hangulat és kéményseprés
2018. szeptember 24. 16:04
2018. szeptember 22-én Érsekvadkert adott otthont a XII. Nógrádi Megyenapnak. A megyenapi esemény helyszíne évről-évre változik, ezúttal Érsekvadkert központjában a Hősök terénél és a Rákóczi úton zajlottak a szórakoztató és hagyományőrző programok, kulturális és gasztronómiai események. A forgatagban jól megfért egymás mellett a hivatalos ünneplés, a díjátadó, a hagyományőrzők, a fellépők színes sokasága, és a kéményseprés.

Az esemény évről évre kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy Nógrád különböző vidékeiről ide érkezett emberek elmélyítsék kapcsolataikat. A kisszínpadon sorra léptek fel a különböző műfajokat előadó csoportok, néptánc és modern tánc, népdal és popzenei produkciókba pillanthattak be az érdeklődők. A sátortáborban felvonultak a kézműves mesteremberek, az egyedi textil-termékeket készítők, a könyvárusok. Voltak, akik gasztronómiai érdekességekkel lepték meg ara arra járókat és természetesen nem maradhattak ki a sorból az egyes intézmények és hivatásrendek képviselői, közöttük a katasztrófavédelem, a kéményseprők, a rendőrkapitányságok és egyéb civil szervezetek, testületek képviselői.


Fotó: Kelet-Nógrád közéleti magazin és Saliga István BM OKF GEK, Nógrád MECS


 

Kapcsolódó képek:

Kultúrkincsek, jó hangulat és kéményseprés Kultúrkincsek, jó hangulat és kéményseprés Kultúrkincsek, jó hangulat és kéményseprés
>>> További képek a galériában <<<