Hírek


Műlesiklás, snowboard és téli terepfutó számok a 2018. évi „Tűzoltó Síversenyen”
2018. január 25. 15:23
Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezésében február 1-én Kékestetőn, a Téli Sportnapon állnak rajthoz a 2018. évi tűzoltó síverseny leendő bajnokai.

Az egésznapos rendezvényre a versenyzők mellett, a téli sportokat kedvelő barátokat és családtagokat is várják a szervezők. A Téli Sportnap keretében műlesiklás, snowboard és terepfutó versenyszámokra lehet nevezni. A kevésbé merész, de kíváncsi látogatók és kísérők pedig szimulátoron próbálhatják ki a havas sportok élményét. A rendezvénynek hazánk leggyorsabb, igen jó sítudást igénylő, a Kékestető északi oldalán futó lesiklópályája ad otthont. Ráadásul a téli Mátra természeti adottságai, a gyönyörű panoráma és a havas környezet is nagyban hozzájárulnak a verseny színvonalához. A téli terepfutó versenyen indulók két táv teljesítése közül választhatnak, az egykörös 5 kilométeres versenyt a női akadályfutók számára, a dupla távot pedig a férfiak számára ajánlják a szervezők. A terep a hóval borított erdészeti és turistautakat, valamint a sípálya egyes részeit érinti. A pálya kijelölését a Kékesi Sasok Egyesület, az idő mérését pedig a Magyar Síakadémia végzi.

A Tűzoltó Síversenyre három korcsoportban, férfi és női kategóriában, műlesiklás és hódeszka, valamint a téli terepfutó számokban január 26-ig adható le egyéni nevezés

Letölthető dokumentumok:

 

Fotó: Illusztráció