Hírek


Heten tettek tiszti fogadalmat
2017. február 15. 17:31
Február tizenötödikén hét kolléga vehette át elsőtiszti kinevezését az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól. A hagyományos ünnepségen számos kolléga hősies helytállásért részesült elismerésben, köztük a budapesti rendőrség több tagja is, akik tűznél, illetve szén-monoxid-mérgezésnél siettek az állampolgárok segítségére.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára kinevezte tűzoltó őrnaggyá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Váradi Gábor tűzoltó zászlóst, tűzoltó századossá a főigazgatóságra Zumpf-Kovács Barbarát, illetve a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Balogh Ádám László tűzoltó főtörzsőrmestert. A belügyminiszter kinevezte tűzoltó hadnaggyá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra Varga Imre tűzoltó zászlóst, Nógrád megyébe Szegi Tamást, a Pest megyei igazgatóságra Kaszás Ákost, valamint a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Dinóczki Beátát. A tiszti fogadalom szövegét Váradi Gábor őrnagy olvasta elő.

Az ünnepségen Góra Zoltán miniszteri emléktárgyat is átadott, ötvenedik születésnapja alkalmából Kovács Sándor tűzoltó ezredes, az encsi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője vehette át Pintér Sándor ajándékát.

Az elmúlt időszakban rendkívüli eseményeinél tanúsított hősies helytállása elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott, továbbá olyan állampolgárok, illetve a társszervek azon munkatársainak teljesítményét is elismerte, akik a mindennapokban segítik a katasztrófavédelem munkáját. A hagyományokhoz híven a rendezvényen Góra Zoltán több olyan kollégát is köszöntött, aki kerek születésnapját ünnepli. Ötvenedik születésnapja alkalmából többek között ajándéktárgyat vehetett át Kissné Papp Tímea Tünde, a Gazdasági Ellátó Központ szóvivője.

A rendezvény végén Góra Zoltán vezérőrnagy az elsőtisztekhez, az elismerésben részesült kollégákhoz és a születésnaposokhoz is szólt. A frissen fogadalmat tett tiszteknek azt mondta, reméli, emlékezetes számukra a mai nap, elkíséri őket egész pályafutásuk alatt, egyben azt kérte mindannyiuktól, hogy az esküben foglaltakat maradéktalanul tartsák be. Az igazgatóktól pedig azt kérte, figyeljék az új tisztek pályafutását, vezetővé válását és támogassák is a kollégákat. A hősies helytállásért elismerésben részesülteket az országos katasztrófavédelmi főigazgató példaként állította a teljes személyi állomány elé, külön köszönetet mondott azoknak, akik nem a testület tagjaiként támogatják a katasztrófavédelem munkáját. A születésnaposoknak Góra Zoltán elsősorban gratulált, és további jó egészséget kívánt.

 

Fotó: Jóri András - BM OKF