Hírek


Folytatódik a kéményseprő szakmunkások képzése
2018. október 16. 12:06

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli tanintézetében október 15-én újabb osztály szakképzése kezdődött meg. A nyolcszáz órás kurzuson ez alkalommal huszonhét kéményseprő vesz részt.

Első alkalommal találkoztak a GEK nyugdíjasai
2018. október 12. 15:53

Napjainkban egyre kevesebb idejük van az embereknek arra, hogy egy kicsit megálljanak, megpihenjenek és családjukkal vagy éppen kollégáikkal töltsenek el néhány tartalmas órát. Erre adott lehetőséget október 12-én a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ által rendezett első nyugdíjas-találkozó.

Kéményseprőipari továbbképzésen a 1818 trénerei és mentorai
2018. október 11. 19:09

A kéményseprőipari szervezet ügyfélszolgálati vezetője szakmai továbbképzést tartott a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. kormányzati ügyfélvonal igazgatóság trénereinek és mentorainak október tizedikén. A 1818 hívószámon működő kormányzati ügyfélvonal szolgáltatásainak egyike a BM OKF Gazdasági Ellátó Központtal közösen működtetett kéményseprő-ügyfélszolgálat, amelynek 9.1.6-os „általános információ” menüpontján a lakossági ügyfelek éjjel-nappal ingyenesen tájékozódhatnak a kéményseprést érintő kérdésekben.

Több mint ezren mentek el vért adni
2018. október 10. 16:02

Az idén is megtartotta immár hagyományos, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett közös véradását a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A szervezet tagjai közül ebben az évben majdnem ezren voltak alkalmasak arra, hogy vérükkel is segítsenek.

Megkezdődött a negyedik kéményseprő mestervizsgára felkészítő tanfolyam
2018. október 09. 09:48

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában újabb kéményseprőmester-jelöltek kezdték meg a felkészülést október 8-án. A tanfolyam szóbeli, írásbeli és gyakorlati vizsgával zárul, amelynek tétje a kézműves szakmák legmagasabb fokát jelentő mester cím megszerzése.

Hetvenéves fennállását ünnepelte a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ
2018. október 03. 11:47

Ez alkalomból a tűzoltó képzés jelene és jövője címmel rendezett nemzetközi konferenciát az oktatási intézmény, amelyen nyolc nemzet szakmai vezetője képviseltette magát. Az előadók ismertették azokat a stratégiai alapvetéseket és gyakorlati ismereteket, amelyek hazájuk tűzvédelmét jellemzik. Az október 2-i rendezvényen a legkisebb részletektől a legnagyobb távlatokig szinte minden szóba került, ami a tűz elleni védekezéssel és az ehhez kapcsolódó emberi tényezővel foglalkozik.

Elhunyt Szabó Vendel kéményseprő
2018. október 01. 14:37

Életének 41. évében, 2018. szeptember 30-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó Vendel kéményseprő-szakmunkás, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ munkavállalója.

A Fejér megyei rendőrök győzelmével zárult a kispályás labdarúgó-bajnokság
2018. szeptember 28. 14:52

Hat fokban, de tiszta, napos időben vette kezdetét a Belügyminisztérium szeptember 27-én megrendezett 2018. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó-bajnoksága. A rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem csapatai harmadik alkalommal találkoztak az algyői műfüves pályán.