Hírek


Egy tál dödölle…
2019. szeptember 16. 15:30

Múlt szombaton, 16. alkalommal rendezték meg a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivált, amely során a hagyományos zalai népi ételt a dödöllét népszerűsítették a szervezők. Kulturális programok, koncertek, kiváló borok, ingyenes népi játszótér, és a gasztronómiai kínálat mellett a Zala megyei kéményseprők is hozzájárultak a baráti-, családi szórakoztató programok sikeréhez.

Komáromi véradók
2019. szeptember 16. 10:29

Bár a péntek 13. sok babonaságot rejt magában az idei szeptember 13-a Komáromban mégsem erről szólt. A katasztrófavédelem Komárom-Esztergom megyei kéményseprőinek csoportja nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy a tűzoltókkal és a Magyar Vöröskereszt helyi képviselőivel karöltve véradásra buzdítson ezen a különleges – kinek szerencsés, kinek szerencsétlen – napon.

Csúcspontjához ért a közlekedésbiztonsági versenysorozat
2019. szeptember 13. 08:40

Idén harmadszor rendezték meg az Országos Közlekedésbiztonsági Versenyt, amelynek szeptember 12-én megtartott döntőjében hatvan gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. A különböző feladatok végére eldőlt, kik az év legjobb tűzoltó gépjárművezetői, és kik a legjobb ügyintéző gépjárművezetők. A döntő mezőnyébe a megyei selejtezőkön legjobban teljesített kollégák, illetve az öt helyszínen megrendezett regionális döntőkben első három helyezést elért csapatok jutottak be.

„Tradíció és modernség” – tanévnyitó az Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
2019. szeptember 11. 08:41

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem állami szférában betöltött kulcsszerepéről, a hagyományokhoz ragaszkodó, ugyanakkor 21. századi modern intézményről és a magyar közszolgálat sikerének kulcsáról is szó volt az NKE tanévnyitóján. A 2019/2020-as tanévben mintegy 1800 elsőéves – köztük a Katasztrófavédelmi Intézet diákjai – kezdi meg tanulmányait. Ők az ünnepségen tettek fogadalmat.

Kéményseprők egy hungarikum ünnepén
2019. szeptember 09. 15:26

Több mint húsz éve már minden év szeptemberében, szeptember második hetében megrendezik Makón azt a sokat megélt programsorozatot, melynek középpontjában a hagyma áll. Az idén szeptember 6-8. között megtartott Hagymafesztivál rendezvénysorozatán ismét a hagymás ételek és ételkülönlegességek színes kínálatával bizonyították a látogatóknak, hogy a makói vöröshagyma egy igazi hungarikum.

Befejeződik a szúnyoggyérítés
2019. szeptember 09. 13:41

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten még 63 településen lesznek kezelések, Csongrád megyében és a Tisza-tó partján fognak permetezni földi módszerrel.

Égett az aszfalt a tűzoltók lába alatt
2019. szeptember 09. 09:31

Eger Felsővárosa adott otthont az immár hatodik alkalommal megrendezett Tűzoltó Tájfutó Versenynek, amelyet az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesülettel közösen szervezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület. A szeptember hetedikei országos versenyen hat megye tűzoltói mérték össze állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket.

Az ősz egyik veszélye a mustgáz
2019. szeptember 04. 14:03

Az ország több pontján zajlik a szüret, egyes helyeken már a mustot érlelik a pincékben. A must erjedése során mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszély jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.