Hírek


Cipész, uránbányász, kéményseprő
2018. február 21. 14:52

Kalandos életutat mondhat magáénak a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének első idei nyugdíjasa. Szalai János, a Heves megyei ellátási terület szakembere tizennégy évnyi szolgálat után, 2018 februárjában teszi le végleg a kéménykotrót.

Országos sportversenynek adott otthont Nyíregyháza
2018. február 21. 08:27

Kilenc csapat részvételével rendezték meg február huszadikán a Nyíregyházi Városi Stadion tekepályáján a már hagyományos országos bajnokságot, a szervezők a csapatok mellett az egyéni teljesítményeket is díjazták. A csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye volt a legjobb, egyéniben a szintén borsodi Balázs Péter végzett az élen, a hölgyek közül pedig Dávid Balogh Mária, Hajdú-Bihar megyei versenyző volt a legeredményesebb.

Intenzív havazásra kell készülni
2018. február 20. 09:54

Az ország nyugati részén már hétfő este óta esik a hó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású havazás, havas eső várható.

Több mint százharmincan tettek fogadalmat
2018. február 16. 14:02

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki. Velük együtt az elmúlt időszakban összesen több mint ezerháromszáz kiképzett újonc tűzoltó került be a katasztrófavédelem rendszerébe. Ugyanezen a rendezvényen tett esküt tizenegy tűzoltótisztjelölt, akik eredményesen zárták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének nappali tagozatos alapképzésének első félévét.

Kunbaján és Mátételken is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak
2018. február 05. 14:57

Február másodikán Bács-Kiskun megye újabb két településén, Kunbaján és Mátételkén vette át a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a lakossági kéményseprést. A változást ez alkalommal a szolgáltatói szerződések lejárta indokolta.

Tizennyolcadszor is emlékpályázat
2018. február 05. 12:59

Május 7-ig várják a pályázatokat az idén tizennyolcadszorra meghirdetett Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra. A hagyományos megmérettetésre a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltók, illetve civil szakemberek, vagy tanulmányaikat folytató leendő tűzoltók jelentkezhetnek, a dolgozatokkal szembeni elvárás az, hogy a tűzvédelem fejlődését szolgálják.

Százharminc tűzoltó futott és síelt Kékestetőn
2018. február 02. 12:57

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 1-jén ismét megrendezte a tűzoltósíversennyel egybekötött Téli Sportnapot.

Országos konferencián a kéményseprő-ügyfélszolgálat munkatársai
2018. február 02. 12:55

Február elsején – az idén első alkalommal – gyűltek össze az ország katasztrófavédelem által ellátott tizenhét megyéjéből és a központi call-centerből a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő-ügyfélszolgálatának munkatársai, hogy közösen értékeljék az elvégzett munkát és áttekintsék az előttük álló feladatokat.