Hírek


Udvariasságból és felkészültségből jeles
2019. január 22. 14:52

Így értékelték a katasztrófavédelem kéményseprőipari ügyfélszolgálatának munkáját azok az állampolgárok, akik a 2018. december 3. és 15. között végzett országos ügyfél-elégedettségi felmérésen részt vettek. A telefonálók önkéntes alapon kapcsolódtak be a kutatásba, amelynek során öt kérdésre válaszoltak.

Idén már háromszázötven lakástűz volt, tizenegy halálos
2019. január 14. 15:08

Még csak két hét telt el az évből, mégis már háromszázötven lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Télen naponta átlagosan harminc lakástűz keletkezik, aminek az oka az, hogy a hideg időben sokkal többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, és folyamatosan fűtünk.

A Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozik az Educatio szakkiállításon
2019. január 14. 08:56

A 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás január 10-12. között látogatható. A Hungexpo "A" csarnokában csaknem kétszáz kiállító várja az érdeklődőket. A várhatóan több tízezer látogató, köztük középiskolás diákok és szüleik előtt körülbelül ötven felsőoktatási intézmény mutatkozik be.

Az önkormányzati bérlakásokba a katasztrófavédelem kéményseprőit kell hívni
2019. január 08. 08:15

Az Országgyűlés múlt év decemberében módosította a kéményseprőipari tevékenységről szóló törvényt, amelynek következtében a továbbiakban az önkormányzati tulajdonú lakások bérlői is ingyenes ellátásra jogosultak.

Újévvel további félszáz település tartozik a katasztrófavédelem kéményseprőihez
2018. december 28. 08:00

Négy megye összesen 51 települése, közöttük Sopron, Szeged és Makó csatlakozik január elsejével a katasztrófavédelem kéményseprőinek ellátási területéhez. A százezer háztartást és több mint 150 ezer égéstermék-elvezetőt érintő változást a szolgáltatói szerződések lejárta indokolta. Immár tizenhét megye 2 ezer 652 települése tartozik a katasztrófavédelem szakembereinek feladatkörébe.

Búcsúztassuk biztonságosan az óévet
2018. december 27. 14:34

Közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a pirotechnikai eszközök veszélyeire december 27-én a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat. A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrségi Szabadidő- és Sportcentrumban a Készenléti Rendőrség tűzszerészei bábukon is szemléltették, hogy milyen sérüléseket okozhatnak a szabálytalanul használt tűzijátékok. A készenléti szervek képviselői ezúttal is hangsúlyozták, hogy mindenkinek körültekintően kell eljárnia, ha a szilveszteri szórakozást tűzijátékkal színesítené, a figyelmetlenség ugyanis balesetet és tüzet is előidézhet.

Jelentősen bővül a katasztrófavédelem gépjárműparkja
2018. december 20. 13:30

Több mint hárommilliárd forint értékben adtak át katasztrófavédelmi feladatokhoz szükséges járműveket december 20-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az összesen nyolcvanhárom, különböző rendeltetésű gépkocsiból az ország összes megyéjébe, illetve a Gazdasági Ellátó Központhoz is került.

Plusz egy lépés a békés, boldog ünnepekért
2018. december 19. 13:41

Hétfőn napközben és éjszaka is több alkalommal szén-monoxidos esethez riasztották a tűzoltókat, a mentők majdnem minden helyszínről vittek kórházba sérülteket. A baj megelőzhető, ha a lakásban megbízhatóan működő szén-monoxid-érzékelőt helyezünk el. A készülék akár karácsonyi ajándékként is jó megoldás lehet…