Hírek


Augusztus 20-a előtt is gyérítik a szúnyogokat
2018. augusztus 14. 08:05

Ezen a héten több mint háromszáz településen és öt fővárosi kerületben (III., IV., XI., XXI., XXII.) zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek mintegy százezer hektáron terveznek beavatkozni a vérszívók számának csökkentése érdekében.

Csizmát és sisakot húztak a hagyományőrzők Marcaliban
2018. augusztus 13. 16:46

A XI. Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő verseny indulói elődeikhez hasonlóan védőruha híján ingben és hímzett nadrágban vágtak neki a „tűzoltásnak”. A hivatásos és önkéntes tűzoltók versenyét Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Az alkalmat megragadva, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete is kitelepült, hogy tanácsokkal segítse az esemény közönségét.

Százezer hektáron permeteznek a héten
2018. augusztus 07. 09:54

Ezen a héten 283 településen és kilenc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII.) zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek összesen százezer hektárt terveznek kezelni.

Biztonságban a fesztiválon is
2018. augusztus 03. 09:34

A szabadtéri rendezvények és fesztiválok megrendezése komoly előkészületeket igényel a szervezőktől és a hatóságoktól egyaránt. A katasztrófavédelem hatósági szakemberei nemcsak folyamatosan ellenőrzik a rendezvények biztonságát, hanem már a tervezési szakaszban is részt vesznek, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.

Tizenötödik hetébe lépett a szúnyoggyérítési program
2018. július 30. 13:58

Ezen a héten 228 településen és nyolc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXII., XXIII.) zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek összesen 64 ezer hektárt terveznek kezelni.

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek
2018. július 30. 10:13

Az elkövetkező napokban a meteorológiai előrejelzések szerint meleg, a szabadtéri tüzek kialakulásának kedvező idő lesz. Idén eddig csaknem 1700 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Az esetek szinte kivétel nélkül emberi gondatlanságra vezethetők vissza.

Ismertek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre vonatkozó ponthatárok is
2018. július 27. 08:32

Idén is kimagasló érdeklődés mutatkozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének képzései iránt: a katasztrófavédelmi alapképzés szakirányaira és mesterképzésére 2018-ban összesen hétszázkilencvenöten jelentkeztek. A túljelentkezés több szakirányon is magas volt, így például a katasztrófavédelmi műveleti nappali és a tűzvédelmi mentésirányítási levelező alapképzések államilag támogatott formáin is.

Ünnepség a főigazgatóságon
2018. július 25. 15:53

Születésnaposok köszöntésével és tíz éves hivatásos szolgálati viszony ünneplésével kezdődött a júliusi igazgatói értekezlet július 25-én. Többek között a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ négy dolgozója vehette át ajándékát a főigazgatótól.