Hírek


Hagyomány és innováció – a katasztrófavédelem az első állami karrierexpón
2018. május 17. 09:14

Több mint kétezer állásajánlattal, az elhelyezkedéshez szükséges információdömpinggel, kerekasztal-beszélgetésekkel és karrier-tanácsadással várta szerdán egész nap az érdeklődőket az I. Állami Karrierexpó. A budapesti Magyar Vasúttörténeti Park már a program hivatalos megnyitója előtt zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, a katasztrófavédelem standja előtt egymást váltották a rendvédelmi pálya iránt érdeklődők.

Lendület van
2018. május 15. 13:37

E mottó jegyében tartják meg idén május 15–18. között az Ipar napjai kiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás és a hozzá kapcsolódó szakmai konferencia központi témái között sok más mellett az energetika, a digitalizálás, a kiber-fizikai rendszerek és az ipari IT hálózatok jövője szerepel. A kiállításon a katasztrófavédelmet az iparbiztonsági és kéményseprőipari szakterület képviseli.

Flórián Kupa Encsen
2018. május 14. 13:58

Az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében ismét megrendezték az Encsi Flórián Kupa elnevezésű labdarúgó tornát május 10-én. A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ focicsapata egyetlen góllal maradt le a dobogóról és negyedik helyen zárta a tornát.

Negyedik hete zajlik a szúnyoggyérítés
2018. május 14. 13:09

Az elmúlt héten a tervezett 283 településen megvalósult a szúnyoggyérítés, csaknem 70 ezer hektáron permetezték a vérszívókat. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron dolgoznak a szakemberek, ami azt jelenti, hogy 185 település belterületén fogják az esti órákban repülőről, illetve a földről csökkenteni a szúnyogok számát.

Újabb eszközökkel gyarapodnak az önkéntes mentőszervezetek
2018. május 11. 15:34

Kárfelszámoláshoz használható járművekkel, egyéni védőfelszerelésekkel és eszközökkel gyarapodhat kétszáz önkéntes mentőszervezet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül. Az európai uniós támogatás mértéke 1 milliárd 500 millió forint.

Tűzoltómaraton Szekszárdon
2018. május 11. 08:19

Első alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 105 tűzoltó váltómaratont a szekszárdi sportpályán. A versenyen öt csapat indult.

Konferencia a kéményseprés kérdéseiről
2018. május 11. 07:33

A katasztrófavédelem kéményseprőinek tartott idei első kétnapos továbbképzésnek ezúttal is a balatonföldvári Jogar Továbbképző Központ és Hotel adott otthont. A május kilenc és tizedikén lebonyolított tanácskozáson a közfeladat-ellátással kapcsolatos aktuális szakmai és ügyviteli kérdések, illetve azok megoldása volt terítéken. A szakmai találkozón a megyei kéményseprő-csoportvezetők, a gazdasági ügyintézők, továbbá a kéményseprőipari igazgatóhelyettesi szervezet vezetői és koordinátorai vettek részt.

Hullottak a korongok a magyalosi lőtéren
2018. május 10. 09:20

Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetének területén rendezték május kilencedikén a negyedik országos tűzoltó korongvadász-versenyt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett megmérettetésre az ország minden részéből érkeztek versenyzők, összesen több mint hatvanan.