Hírek


Júliusban is zajlik a szúnyoggyérítés
2018. július 02. 16:22

Ezen a héten 199 településen és Budapest öt kerületében folytatódik az országos szúnyoggyérítési program, amelynek keretében légi és földi kezeléseket is végrehajtanak a kivitelezők. Hétfőtől vasárnapig 56 ezer hektárt kezelnek ilyen módszerekkel a szakemberek.

Két településsel bővül a katasztrófavédelem ellátási területe
2018. június 29. 12:39

Július elsejével újabb két településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. Ekkortól a Bács-Kiskun megyei Bácsszőlős és Jánoshalma kéményeit is a szervezet kéményseprői ellenőrzik és tisztítják. A változást a szolgáltatói szerződések lejárta indokolja.

Huszonnégyen tettek elsőtiszti fogadalmat
2018. június 26. 13:44

Június huszonhatodikán huszonnégyen tettek elsőtiszti fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A frissen kinevezett tisztek nyolc megyében, valamint a fővárosi igazgatóságon, illetve a főigazgatóságon teljesítenek szolgálatot.

Ismét összegyűltek a kéményseprőmesterek
2018. június 26. 07:31

Megtartotta júniusi értekezletét a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Az igazgatóhelyettes elnökletével zajló megbeszélésen a megyei kéményseprőcsoportok vezetői a munkaszervezés aktualitásait és az első félév eddigi eredményeit értékelték június 25-én.

Hetvenötezer hektáron irtják a szúnyogokat
2018. június 25. 13:28

Ezen a héten 219 településen és hat budapesti kerületben permetezik a szúnyogokat a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés keretében. Hétfőtől vasárnapig 75 ezer hektárt kezelnek a szakemberek.

Duna-nap az Állatkertben
2018. június 25. 09:53

A nemzetközi Duna-nap alkalmából – partnerszervezeteivel közösen – a katasztrófavédelem a Duna ökológiai értékeit bemutató rendezvényt tartott június 23-án. A játékos tudáspróbától a pelikánok látványetetéséig számos programmal várták az érdeklődőket.

Győr-Moson-Sopron megye nyerte az idei tűzoltósport-versenyt
2018. június 21. 11:14

A XIV. Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-verseny befejező napján a négyszer százméteres váltófutást és a kismotorfecskendő-szerelést tartották meg. Az eredmények összesítése után kiderült: az összetett csapatversenyt Győr-Moson-Sopron megye tűzoltói nyerték, egyéni összetettben pedig Kupás Gergő tűzoltó törzszászlós, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzője érte el a legjobb eredményt.

Tizennegyedszer állnak rajthoz Széchenyi Ödön kései utódai
2018. június 20. 08:18

Június tizennyolcadikán ünnepélyesen elkezdődött a XIV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósport-verseny. A háromnapos rendezvény során az ország hivatásos tűzoltói mérik össze erejüket és ügyességüket horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben. Kedden a horoglétra-mászás és a százméteres akadályfutás volt terítéken.