Hírek


Elhunyt Papp István
2019. március 22. 13:50

2019. március 22-én, életének 42. évében, váratlanul elhunyt Papp István, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ raktárosa.

Két kollégánk portréja a márciusi villanyújságban
2019. március 21. 16:23

Örömhír, hogy a Katasztrófavédelem magazin 44. számában a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ két munkatársáról is olvashatunk.

Forrt a víz a szentesi uszodában az országos úszóversenyen
2019. március 20. 15:40

2016 után idén ismét a szentesi uszodába várták a versenyzőket a tűzoltók országos úszóversenyére. Tizenöt versenyszámban, negyvenhét futamban több mint kétszázharminc sportoló állt rajthoz. Gyors-, hát- és mellúszásban, négy korcsoportban, három különböző távon mérték össze erejüket március 20-án a katasztrófavédelem munkatársai. A BM OKF Országos Úszóbajnokságát a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen szervezte meg.

„A múlt a jövendőnek tükre.”
2019. március 14. 16:56

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon március 14-én délután. Az ünnepségen többen elismerésben részesültek.

A magyar szabadság mindennél többet ér
2019. március 14. 16:32

Pintér Sándor belügyminiszter köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban rendezett központi ünnepségen. A katasztrófavédelem több munkatársa vehetett át valamilyen elismerést.

Rekord számú versenyző az ergométeres versenyen
2019. március 11. 11:35

Március kilencedikén, Szolnokon rendezték meg a XI. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával megszervezett bajnokságon több mint nyolcvanan vettek részt. A verseny történetében még soha nem álltak ennyien rajthoz. A biztonságról a házigazda szolnoki hivatásos tűzoltóság disaster medic képzésben részesült tűzoltói gondoskodtak.

Nőnap prózában és zenében
2019. március 08. 13:13

Péntek délelőtt ünnepi műsorral kedveskedtek az idén is, csakúgy, mint a korábbi években a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a hölgyeknek. A rendezvényen a Katasztrófavédelem Központi Zenekara erre a napra összeállított slágereket adott elő, a szervezet gazdasági igazgatóhelyettese pedig az állomány nevében mondott köszöntőt a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

Encsen is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak
2019. március 04. 13:14

Március elsején a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hatezer lelkes Encs kéményseprési feladatait a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete vette át. A járásközpont csatlakozásával a megye 358 településéből már 260-ban a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül ezerhétszáz háztartást és valamivel több, mint kétezer kéményt érint.