Hírek


Ötvenhat hősei a szabad, szebb jövőért küzdöttek
2017. október 20. 13:01

Nemzeti ünnepünk, október huszonharmadika, az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából ünnepséget tartottak október huszadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Október 23-a a szabadság napja
2017. október 19. 15:30

Így fogalmazott Kontrát Károly parlamenti államtitkár a nemzeti ünnep alkalmából tartott belügyminisztériumi megemlékezésen. A rendezvényen a tárca vezetője több mint félszáz embernek adott át elismerést. Közöttük kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül ezredessé léptette elő a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprőipari igazgatóhelyettesét.

Változások a kéményseprés terén
2017. október 18. 13:47

Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Giczi Andreára emlékezünk
2017. október 18. 11:06

Giczi Andrea a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának pénztárosa ötvenévesen, hosszantartó betegség után, október 17-én hunyt el. Tiszteletére október 18-án a főigazgatóság melletti emlékhelyen a kollégák gyertyás megemlékezést tartottak.

Indul a fűtési szezon!
2017. október 15. 08:29

Az elmúlt hetek hűvösebb napjain már sokan fűteni kezdtek, vasárnaptól pedig hivatalosan is elindul a szezon, vagyis a fűtési rendszer egészen tavaszig gyakorlatilag folyamatosan működik majd. A biztonságos működéshez elengedhetetlen néhány fontos szabály betartása:

Központi labor fejlesztése
2017. október 13. 13:39

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

Több mint ezeregyszázan mentek el vért adni
2017. október 13. 08:23

Néhány nappal október tizenharmadika a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja előtt országos véradást szervezett a katasztrófavédelem. A szervezet tagjai közül ebben az évben ezeregyszázhuszonnégyen jelentkeztek véradásra.

A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető
2017. október 09. 15:38

Az elmúlt évek során egyre többen ismerték fel a szén-monoxid veszélyeit és sokan szereltek fel otthonukban a veszélyes gáz kimutatására alkalmas érzékelőt. Bár a statisztikai adatok is azt mutatják, hogy gyakoribb a szén-monoxid-érzékelő használata, mégis történnek mérgezések és tragédiák a „csendes gyilkos” miatt. De mi vezethet a szén-monoxid jelenlétéhez és miként előzhetőek meg ezek a helyzetek: