Hírek


Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon
2018. április 24. 21:25

Első tiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, illetve születésnapi emléktárgyakat adott át április huszonnegyedikén az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Nagyszerű időben rendezték meg a terepfutó bajnokságot
2018. április 24. 11:05

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (közismert nevén skanzen) területén rendezték meg április 23-án a BM OKF Országos Terepfutó Bajnokságot. A megmérettetésre rekordszámú induló érkezett, kétszázkilencvennyolcan álltak ugyanis rajthoz.

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell
2018. április 24. 10:41

Az egyre melegedő időjárás következtében lassan szükségtelenné válik az otthoni tüzelő-fűtő berendezések napi szintű használata. Ilyenkor érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a következő fűtési szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

Hétfőn kezdődik a központi szúnyoggyérítés
2018. április 22. 10:46

Idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, április 23-án kezdődik az országos szúnyoggyérítési program. A vérszívók ellen a tenyészőhelyeken lépnek fel egy környezetbarát, úgynevezett biológiai eljárással.

Sok család látogatott ki a Városligetbe
2018. április 21. 18:37

Nyolcadik alkalommal harsantak fel április 21-én a szirénák a Városligetben, hogy hirdessék, szombat reggeltől Rendőr- és Tűzoltó majálisra várják az egyenruhások az érdeklődőket. A hagyományos rendőr- és tűzoltónap alkalmat teremtett arra, hogy barátságos, nyílt és közvetlen kapcsolatba lépjenek egymással hivatásosok és civilek, és hogy egy napra valóságos gyerekparadicsommá váljon a park.

Elismert szolgálat
2018. április 21. 07:15

Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat. Az ünnepségen kiderült az is, hogy kik lettek az év tűzoltói.

Védőháló – kiállítás a biztonságért
2018. április 19. 16:16

Kezdeményező jelleggel április 19-én a munkahelyi és otthoni egészség, biztonság valamint a környezetvédelem témáit bemutató kiállítás nyílt a Magyar Vasúttörténeti Parkban, Budapesten. A kiállítók azokat az eszközöket, módszereket és szolgáltatásokat mutatják be, amelyek védőhálóként képesek óvni az életet, mindennapi biztonságot. Az április 22-ig látogatható program főtámogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Érdeklődők körében a katasztrófavédelem kéményseprőmestere
2018. április 14. 13:24

Az építőipar fejlődése nyomán a Construma mára egy több kiállításból álló csokorrá alakult. Az április 11. és 15. között látogatható kiállítás első három napja elsősorban a szakembereknek szólt, a hétvége pedig hagyományosan a nagyközönségé. Az építkezéshez szükséges anyagok, gépek, eszközök mellett gyakorlati bemutatókkal, ingyenes tanácsadással, akciókkal, finanszírozási megoldásokkal várják a látogatókat a kiállítók szombaton és vasárnap.